Šport > Nogomet
284 ogledov

Šeško na tekmi preobratov dosegel dva gola proti Juventusu

Benjamin Šeško Profimedia
Slovenski napadalec je v polno meril še na drugi tekmi skupinskega dela lige prvakov.

Benjamin Šeško je v zadnjem času v izjemni strelski formi. Konec minulega tedna je v nemški Bundesligi dosegel dva zadetka ob zmagi Red Bull Leipziga s 4:0 proti Augsburgu, dobre predstave pa je uspešno prenesel tudi na najvišjo raven evropskega klubskega nogometa.

V prvem krogu skupinskega dela lige prvakov je dosegel edini zadetek nemške zasedbe na gostovanju pri madridskem Atleticu (1:2), na drugem obračunu, Rdeči biki so gostili Juventus, pa je z izjemno akcijo zatresel tudi mrežo italijanskega velikana. 

Nogometaši iz Torina so imeli na začetku dvoboja sicer precej smole, saj sta morala zelenico zapustiti poškodovana Gleison Bremer in Nico González, obe moštvi pa nista prihajali do pravih priložnosti. Po pol ure so nogometaši Stare dame prišli do strela na domača vrata, a je vratar Peter Gulacsi okroglo usnje odbil in sledil je hiter protinapad. Loïs Openda je 'povlekel' žogo od sredine, nato pa z leve strani podal na rob šestnajsterca gostov. Šeško je rahlo premočno podajo izjemno zaustavil z iztegnjeno nogo, nato pa udaril z volejem, zatresel prečko, okroglo usnje pa se je odbilo v gol. Perfekcija!

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Gostje so pred koncem prvega polčasa zahtevali enajstmetrovko, v kazenskem prostoru Leipziga je padel srbski napadalec Dušan Vlahović, vendar tudi v VAR sobi niso spremenili odločitve glavnega sodnika, ki ni pokazal na belo piko.

Drugi polčas se ni začel po željah domačih navijačev. Po štirih minutah so belo-črni izpeljali lepo akcijo, ki jo je zaključeval osamljeni Teun Koopmeiners, Nizozemc je z diagonalnim strelom zadel vratnico. A mreža Leipziga se je zatresla že v naslednjem napadu gostov. Takrat je z leve strani natančno podal Andrea Cambiaso, pred golom je nogo podstavil Vlahović in poskrbel za 1:1.

V 53. minuti je okvir vrat preprečil novo vodstvo Nemcev, tokrat je vratnico zatresel Openda. Takoj zatem je z glavo preko vrat ustrelil Šeško.

A to je bila le napoved novih težav za Italijane. Openda je že spravil žogo mimo vratarja Micheleja Di Gregoria, ta se je z roko malce zunaj šestnajsterca dotaknil okroglega usnja in tako zaustavil napad. Sodnik François Letexier tega ni opazil, a so ga iz sobe za VAR pozvali na ogled posnetka, Juventusov čuvaj mreže pa je posledično dobil rdeči karton.

Leipzig je imel na voljo prosti strel, ki ga je izvedel Xavi Simons. Poizkus je bil natančen, vendar je bil v bloku Douglas Luiz. Domači nogometaši so zahtevali igranje z roko, francoski delilec pravice se namreč znova ni oglasil. A tudi tokrat je reagiral VAR in sledila je enajstmetrovka. Zanesljivo jo je izvedel Šeško.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

A tudi tokrat nemška obramba ni zdržala. V 69. minuti se je za strel izven kazenskega prostora odločil Vlahović in tudi on dosegel drugi gol na tekmi.

Le dve minuti kasneje se je na drugi strani znova zatresla vratnica po strelu Opende, Belgijec je imel po odboju in slabem posredovanju Juventusove obrambe še eno priložnost, vendar je v drugo za las zgrešil želeni cilj. Žoga je švignila mimo vrat tudi po strelu Simonsa, ki je sprožil s prostega strela. V 80. minuti je branilec Pierre Kalulu zaustavil nevaren strel in domači so iz obetavne akcije izržili le kot.

Za zamujene priložnosti so bili Nemci kaznovani. Napad Juventusa se niti ni zdel pretirano nevaren, a je nato Francisco Conceição s preigravanjem osmešil Davida Rauma in nekoliko z desne strani sprožil v dolgi kot za vodstvo gostov s 3:2.

Gostitelji so pritisnili, nizali priložnosti, v četrti minuti sodnikovega dodatka, ta je bil dolg kar devet minut, pa je nevarno sprožil Šeško, vendar je bil vratar Mattia Perin na pravem mestu. Ta bi bil verjetno nemočen minuto kasneje, vendar je Cambiaso po strelu rezervista Andreja Silve žogo odbil v kot. 

Tik pred zadnjim sodnikovim piskom je do strela pred vrati prišel še kapetan Willi Orban, a je Perin zaustavil njegov poizkus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice