Šport > Nogomet
12 ogledov

Vijolice pokorile prvake

Dalibor Volaš je dosegel prvi zadetek za Mariborčane. Žurnal24 main
13. kolo 1. SNL je bilo uspešno za Interblock, ki je z zmago nad Rudarjem še malo poskočil na lestvici. Derbi med Mariborom in Domžalami so s 3:0 dobili vodilni Štajerci.
 

PrvaLiga Telekom, 13. kolo

H. Gorica : L. Drava 1:0
MIK CM Celje : Nafta 2:1
L. Koper : Primorje 1:1
Interblock : Rudar V. 2:1
Maribor : Domžale 3:0

Derbi kola pred 4000 gledalci v Mariboru so bolje začeli varovanci Roberta Pevnika , a si kljub terenski premoči v prvih minutah niso uspeli priigrati večje priložnosti. Gostitelji so prvič zapretili po prostem strelu Zorana Pavloviča , ki je nastreljal živi zid Domžalčanov , vijoličasti pa so povedli v 22. minuti. Žogo je v kazenskem prostoru dobil Dalibor Volaš in v drugem poskusu kaznoval neodločnost domžalskih branilcev. V 29. minuti pa nova velika priložnost za varovance Darka Milaniča. Po napaki Tadeja Apatiča je do žoge prišel Marko Popović in podal do Marcosa Tavaresa . Brazilec se je znašel iz oči v oči z vratarjem Dejanom Nemcem , streljal z levico, a je žogi pot v mrežo preprečila vratnica. To je bila tudi zadnja omembe vredna priložnost v prvem polčasu. Drugi polčas se je začel brez večjih vznemirjenj, nato pa je nevarno zapretil Mitja Zatkovič . Nogometaš Domžal je sprožil pravo bombo s približno 20 metrov, a Marko Pridigar je s skrajno silo strel ukrotil. Le dobro minuto kasneje pa so gostitelji svoje vodstvo podvojili. Pavlovič je izvajal prosti strel z roba kazenskega prostora, žoga se je od živega zida odbila do Popovića, ki je z močnim strelom ugnal Nemca. V 68. minuti nova priložnost za Tavaresa. Iznajdljivi napadalec je prodrl po levi strani, meril proti daljši vratnici, a le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Tri minute kasneje bi lahko Pavlovič prednost vijoličastih povišal že na 3:0. Tavares je namreč izsilil enajstmetrovko, strel z bele točke je izvedel mariborski kapetan, njegov strel pa je Nemec ubranil. Mariborčani pa so tretji zadetek le dočakali v 88. minuti, ko je zadel rezervist Dragan Jelić .


Dario Zahora je dvakrat ukanil obrambo Rudarja. © Anže Petkovšek

 
Prvi sobotni zadetek je padel v Ljubljani, kjer je za vodstvo Interblocka v 32. minuti zadel hrvaški legionar Dario Zahora . Akcijo sta zasnovala Zoran  Zeljkovič in Aleksandar Rodić , uspešno pa jo je končal hrvaški napadalec. Ta je drugi zadetek zase in za svojo ekipo dosegel po Rodićevem prodoru po desni strani v 48. minuti. Interblock je imel še eno lepo priložnost, vendar je branilec Junior N'Tame zadel le vratnico. Ekipa Rudarja , največje pozitivno presenečenje letošnje sezone, je odgovorila na svoj klasičen način: z golom prvega strelca kluba Edina Junuzovića , ki je imel nekaj priložnosti že pred tem, a se je Matjaž Rozman vedno izkazal.

Sobotni dvoboj Kopra in Primorja je bil gotovo eden skromnejših v zgodovini medsebojnih obračunov teh dveh tekmecev. Tekma, ki je še nedavno veljala za derbi, je tokrat ponudila le bolj ali manj dolgočasen boj ekip, ki sta povsem na začelju prvenstvene lestvice. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. V 48. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Mitja Brulc . Primorje pa se seveda ni vdalo, v 66. minuti je izid poravnal ajdovski napadalec Nedzebedin Selimi in hkrati postavil končni izid srečanja.

V petek sta bili na sporedu dve tekmi. Gledalce na srečanju Hita Gorice in Laboda Drave je iz sna ob dolgočasni igri zbudil dogodek, ki se je izkazal za usodnega in odločilnega. Pripetil se je v 24. minuti, ko je Nebojša Kovačević izigral dva gostujoča branilca in se znašel sam pred Tomažem Murkom . Siniša Andjelković ga je zrušil, si prislužil rdeči karton, goriška ekipa pa enajstmetrovko, ki jo je v zanesljiv zadetek pretvoril Admir Kršič. V nadaljevanju so malce proti pričakovanjem napadli gostje, pri čemer je bil najbolj dejaven Borut Semler , vendar se številke na semaforju niso več spreminjale.


Celjani so se v petek veselili pomembnih točk proti Nafti. © Gregor Katič

 
Celjani nadaljujejo svojo pozitivno serijo, saj so zmagali že tretjič zapored. Skalp Nafte je še posebej dragocen, saj so Lendavčani drugi na lestvici. Pot zmagi je začel utirati Anej Lovrečič v 16. minuti, ko je popolnoma osamljen pred Alešem Lukom z glavo zadel po podaji Aleša Kačičnika . V 62. minuti je Darijo Biščan prekinil enoličnost na celjski zelenici, ko je brez težav pobegnil zaspani lendavski obrambi in na koncu z diagonalnim strelom matiral še Luka. Nadaljevanje srečanja je naplavilo še nekaj priložnosti. Trener Nafte Damir Rob si je lase pulil ob vratnici Amela Mujakoviča , Slaviša Stojanovič pa ob strelu Sacripantija . Častni gol za Nafto je dosegel Eldin Adilović .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.