Šport > Nogomet
22 ogledov

Slovenija ugnala BiH

Alen Vučkić, starejši brat Harisa, je dosegel prvi gol za Slovenijo. Žurnal24 main
Mlada slovenska nogometna reprezentanca je dobila prijateljsko tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine z 2:0. Strelca za naše sta bila Alen Vučkić in Luka Majcen.

Najglasnejši sprejem sta doživela člana vodilnega moštva po štirih krogih slovenske nogometne lige Rudarja, Nik Omladič in Nikola Tolimir, gostujočo reprezentanco pa je spremljala tudi peščica navijačev. Prva resnejša priložnost se je v 11. minuti ponudila Balažicu, ki je bil po predložku iz kota najvišji pred golom, a meril kakšen meter previsoko. V 21. minuti so naši nogometaši sicer zatresli gostujočo mrežo, a je stranski sodnik piskal prepovedani položaj. Na drugi strani je nevarno z razdalje poskusil kapetan Džafić, njegov strel pa je zletel nekaj centimetrov prek gola.

V 30. minuti je Mihelič udaril s 25 metrov, žoga pa je obšla desno vratnico. Slovenci so imeli v teh trenutkih veliko premoč, si priigrali tudi zrelejše priložnosti, ki pa so jih v 41. minuti kronali z zadetkom. Najprej je bil Vučkić za las prekratek pred golom, ko se mu je ponudila izjemna priložnost, ki pa jo je vendarle uspešno izkoristil nekaj sekund za tem. Četrti kot je na levi strani izvedel Omladič, poslal lep predložek v kazenski prostor, tam pa je bil najspretnejši Vučkić, ki je z desnico ukanil vratarja Šehića. Tudi v samem zaključku prvega dela so bili slovenski reprezentanti boljši tekmec, vendar se rezultat ni spremenil.

 

Sta mlade že prerasla?

Selektor Tomaž Kavčič je ekipo sestavil brez pomembnih igralcev Etiena Velikonje (Gorica) in Reneja Miheliča, ki ju je Matjaž Kek poklical v člansko izbrano vrsto.

V nadaljevanju sta oba selektorja priložnost za dokazovanje ponudila še preostalim igralcem, vremenski pogoji za igro pa so jim bili veliko bolj naklonjeni kot v prvem delu, ko je potek srečanja krojila vročina. V drugi polčas so Slovenci krenili obetavneje, ko se je v 49. minuti izjemna priložnost ponudila Plutu, potem ko se je iz oči v oči znašel z gostujočim vratarjem, slednji pa je po strelu žogo za las preusmeril v kot.

V naslednjih minutah sta si bili ekipi bolj ali manj enakovredni, a so bili v 79. minuti spet na nogah domači navijači, ko je v daljši kot gostujočega gola zadel rezervist Luka Majcen. Tako kot po prvem zadetku so tudi po drugem naši še bolj napadli, a se rezultat do konca srečanja ni spremenil. Gledalci so tako lahko videli več kot zasluženo zmago slovenske reprezentance, obenem pa privlačno predstavo, kar je odlična popotnica za naslednje tekme.

Prijateljska tekma, U-21:

Slovenija : BiH 2:0 (1:0)
Vučkić (41), Majcen (79)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.