Šport > Nogomet
9 ogledov

Rudar z lahkoto prek Transa

Marijanu Pušniku ne ugaja negativizem v slovenskem nogometu. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Nogometaši velenjskega Rudarja so uspešno odigrali tudi povratno tekmo lige Evropa. Na domačem stadionu so ugnali estonsko Trans Narvos s 3:1. Naslednji nasprotnik: Crvena zvezda.

Nogometaši velenjskega Rudarja so na povratni tekmi 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo, nekdanji pokal UEFA, premagali estonsko Trans Narvo s 3:1 (1:0). Velenjčani so se gladko uvrstili v drugi krog, kjer se bodo že v četrtek doma pomerili z beograjsko Crveno zvezdo. Velenjčani so že na gostovanju v Estoniji slavili s 3:0. Tokrat sta za Rudar zadela Fabijan Cipot v 28. in 73. minuti ter Arnel Mahmutovič v 68., častni gol za goste pa je dosegel Starovojtov v 74. minuti. Domači trener Marijan Pušnik, ki je ekipo dobro pripravil na tekmece že na prvi tekmi, je povratno tekmo z Estonci začel z enako postavo kot prvo tekmo in na koncu dokazal, da je na zelenico poslal pravo enajsterico. Toda v Velenju je bilo čutiti, da so vsi z mislimi že pri nekdanjem velikanu evropskega nogometa, Crveni zvezdi, ki bo na stadion ob jezeru prišla prihodnji teden. Seveda so svoje oglednike na tekmo poslali tudi Beograjčani, med drugimi trenerja Vladimirja Petrovića - Pižona in športnega direktorja Ivana Adzića.

Liga Evropa, 1. kolo kvalifikacij:

Rudar : Trans Narva 3:1 (1:0)
Cipot (28, 73), Mahmutovič (68); Starovojtov (74)

Rudar se je s skupnim izidom 6:1 uvrstil v 2. kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.