Šport > Nogomet
1 ogledov

Pet kandidatov za najboljšega

Lani je pokal za najboljšega nogometaša sezone dvignil Kaka. Komu bo čast pripad Žurnal24 main
Veliko je dobrih, ampak le eden je najboljši. In tega bo svetovna nogometna zveza izbrala izmed petih kandidatov, ki so Kaka, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Fernando Torres in Xavi.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je v petek objavila ožji seznam nominirancev za najboljšega nogometaša na svetu za leto 2008. Kandidati so branilec lovorike Brazilec Kaka, Argentinec Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo in Španca Fernando Torres ter Xavi. Pri ženskah pa so kandidatke Nemki Nadine Angerer in Birgit Prinz, Brazilki Cristiane in Marta ter Angležinja Kelly Smith. FIFA bo nagrade podelila 12. januarja.

Vsi nominiranci in nominiranke so bili razglašeni potem, ko so svoj glas oddali selektorji ter kapetani tako moških kot ženskih nogometnih reprezentanc, ki so lahko svojega kandidata izbrali iz seznama, ki ga je sestavila FIFA. Lani se je s prestižnim naslovom najboljšega nogometaša na svetu okitil Kaka, ki pa ga letos strokovnjaki ne uvrščajo v najožji krog favoritov. Največ možnosti bi naj imela dobitnik zlate žoge za najboljšega evropskega nogometaša sezone Cristiano Ronaldo in član Liverpoola ter zmagovalec evropskega prvenstva s špansko reprezentanco Fernando Torres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.