Šport > Nogomet
25 ogledov

Najbolj odbite športne oprave

Ragbisti, sinonim moškosti in občasno surovosti, v roza barvi? Žurnal24 main
Športna zgodovina ponuja nemalo smešnih podrobnosti. Med drugim so se skozi čas menjavale tudi najrazličnejše oprave športnikov. Nekaj najbolj domiselnih smo zbrali tudi mi.

Niso ravno ragbijski Manchester United, saj nikoli niso osvojili najelitnejšega ragbijskega tekmovanja, vendar se novi dresi Stade Francaisa v stilu Andyja Warhola v zadnjem času prodajajo kot tisti z napisom Christiano Ronaldo. V enem tednu so jih samo v Veliki Britaniji prodali več kot šest tisoč. Na kričečih majicah je tudi glava Blanche od Castille, matere Ludvika XIV. Odkar je njihov lastnik milijarder Max Guazzini, morda izgledajo nekoliko čudno, vendar polnijo svoj stadion.Tudi navijači so novost odlično sprejeli, čeprav je na ragbijski tekmi mahati z roza zastavicami ne zdi ravno najbolj navadna stvar na svetu ...

Časi džinsa in bujne pričeske so mimo.

 
Agassijeve kavbojke
Pariški ragbijski klub pa še zdaleč ni edina športna atrakcija, ki je pritegnila pozornost s svojo opravo. Precej let in še več las nazaj je bil na moč nenavadno videti tudi Andre Agassi , ki je nekaj časa igral v hlačkah iz džinsa in bil videti, kot ga gre na koncert Bon Jovija. Spametoval ga je Wimbledon , kjer angleški urejenosti ali puritanizmu, kakor hočete, primerno obstajajo pravila oblačenja.

Igrajo in so videti kot tigri
Nekdanji lastnik hita letošnjega angleškega prvenstva Hull Cityja , nogometaše katerega zaradi te živali v grbu kličejo tudi tigri, je pred petnajstimi leti prišel do zanimive domislice. Nadimek svojih nogometašev naj bi se namreč nadgradil tako, da bi tako igrali kot izgledali kot igri. Nič lažjega kot to, si je dejal, in za sezono 1992/93 dal narediti – tigraste drese. Klub sicer letos premierno nastopa v najboljši angleški ligi, v katero se je prebil po kvalifikacijskem boju z Bristolom , ustanovljen pa je bil sicer že leta 1904.

Dres Houston Astrosov, ki vam pričara vzdušje "sončnega vzhoda".

 
Smejala se jim je vsa Amerika
Tequila Sunrise. Tako so navijači ne brez posmeha poimenovali opremo bejzbolistov Houston Astrosov iz osemdesetih let. Še bolj neverjeten od zasmehovanja pa je podatek, da so takšno opremo nosili kar 18 sezon, od 1975 do 1993. Kevin Nolan , metalec, ki se je udejstvoval v 80 letih, je priznal, da ga je bilo malo sram.

Grrrrrr, grrrrr: tigri iz Hull Cityja letos kar dobro napadajo svoje nasprotnike v Premier League.

 

Vam je majica Norwicha simpatična?

 
Odvratna kombinacija prinesla tretje mesto
Navijači nogometnega kluba Norwich so se prijeli za glavo, ko jim je bil predstavljen novi dres njihove priljubljene ekipe za sezono 1992/93. Vendar kričečo rumeno-zeleno kombinacijo ohranjajo v izredno lepem spominu, saj jim je tiste sezone prinesla tretje mesto v prvenstvu, tako visoko pa niso bili nikoli več.

Pacientov še kar ne zmanjka
To pa niti slučajno ni vse. Nogometaši Coventryja so se v 80 letih na gostovanjih pojavljali v majicah čokoladno rjave barve, ne glede na to, da so v nogometnem svetu prepoznavni kot nebeško modri. Omeniti pa moramo tudi golfista Payna Stewarta , ki se na tekmovanjih ni pojavil brez čepice. Uvrščen je bil v bejzbolsko hišo slavnih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.