Šport > Nogomet
8 ogledov

Mile in Robi zadevala, Jan blestel

Robert Koren je dosegel svoj krstni gol v novi sezoni. Žurnal24 main
Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel kapetan reprezentance Robi Koren, svoji Austrii pa je tri točke prinesel zadetek Mileta Ačimovića. Jan Koprivec odličen v Serie B.
 

Vse o nogometnih ligah

Anglija: Prerojeni Tottenham
Italija: Inter iztržil le remi
Francija: Kdo se boji Bordeauxa? Vsi!
Nemčija: Wolfsburg kapituliral
Slovenija: Dva Cimetova za tretjo zmago Olimpije

Nemčija
Köln Milivoja Novakovića in Miša Brečka je igral 0:0 na domači tekmi z Eintrachtom in tako v tretjem kolu vknjižil prvo točko v novi sezoni. Novaković je odigral vseh 90. minut, Brečka pa je trener Zvonimir Soldo zamenjal v 84. minuti. Zlatko Dedić se je v majici Bochuma veselil zmage nad Hertho z 1:0. Koprčan je v igro vstopil v 77. minuti, ko je zamenjal Stanislava Šestaka. V drugoligaški konkurenci je Matej Mavrič s Koblenzem gostoval pri Fortuni Düsseldorf in izgubil z 0:1. Mavrič je bil na igrišču vseh 90 minut in bil "nagrajen" z rumenim kartonom. Augsburgov vezist Goran Šukalo je še vedno poškodovan.

Italija
V prvem kolu Serie A je Udinese Samirja Handanovića gostoval pri Parmi in iztržil remi. Prvi vratar slovenske reprezentance je bil v vratih vseh 90 minut, zato pa na golu Mantove v dvoboju s Triestinio zaradi poškodbe ni bilo njegovega bratranca Jasmina Handanovića . Zablestela pa je nekdanja rezerva Udineseja Jan Koprivec , ki je pred kratkim odšel na posojo v Serie B k novopečenemu drugoligašu Gallipoliju. Ta je igral 1:1 z Ascolijem, mladi Primorec pa je bil izbran celo za igralca tekme.

Anglija
Prvi zadetek v sezoni je dosegel Robert Koren , ki je proti Ipswich Townu v četrtem kolu druge angleške lige zadel v 38. minuti, na igrišču pa je bil do 84. West Brom je sicer zmagal z 2:0. V drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa imamo Slovenci tudi nekdanjega igralca Celja Jureta Travnerja , čigar Watford je remiziral z Blackpoolom (2:2), Travner pa ni igral.

Valter Birsa je v igro vstopil v zaključku dvoboja. © EPA

 
Francija
Auxerre Valterja Birse je na domačem obračunu z Lyonom v tretjem kolu izgubil z 0:3. Birsa je igral od 68. minute, ko so gostje že vodili s končnim izidom. Izgubil je tudi Bojan Jokić s Sochauxem, Montpellier je bil boljši z 2:0, slovenski branilec pa ni igral. Nič boljše volje ni bil niti Boštjan Cesar , čigar Grenoble je klonil pred Lensom z 1:2, Cesar pa ni igral.

Avstrija
Mile Ačimović je znova blestel v majici dunajske Avstrije. V 79. minuti je v petem kolu zadel za njeno zmago na gostovanju proti Sturmu z 1:0. Sašo Fornezzi je vrata Magne branil vseh 90 minut, njegov klub pa je remiziral z Red Bull Salzburgom, bilo je 1:1.

Belgija
Uspešen konec tedna je za Gentom, ki je proti Lokerenu zmagal s 4:1. Marko Šuler je igral vso tekmo, Zlatan Ljubijankić pa je bil zamenjan v drugem polčasu, s podajo pa je sodeloval pri enem od zadetkov.

Nizozemska
Dalibor Stevanović je v težavah, saj ga je njegov klub suspendiral. Na tekmi četrtega kola, ki jo je ADO Den Haag proti Vitesseju dobil s 3:1, je slovenski vezist ob polčasu ostal v garderobi, menjava pa ga je tako razbesnela, da je takoj zapustil stadion in si seveda prislužil kazen, tako da je za zdaj odstranjen iz prve ekipe. Tim Matavž je z Groningenom gostoval pri Venlu in iztržil remi 2:2, nekdanji napadalec Gorice je igral do 59. minute. Aleksander Šeliga pa se lahko pohvali, da ni dobil gola proti Ajaxu, saj je njegova Sparta iz Rotterdama na Areni igrala 0:0, nekdanji vratar Celja pa je branil vse srečanje.

Mile Ačimović je svoji Austrii prinesel nove tri točke. © FKA

 
Romunija
Timisoara je prišla do točke z Urzicenijem, Dare Vršič in Dejan Rusić pa nista bila niti na klopi. Rapid Darijana Matića je zmagal z 2:0 proti Unirei. Ljubljanski vezist je odigral vse srečanje.

Portugalska

Nacional Nejca Pečnika je v drugem kolu z 0:3 izgubil na gostovanju pri Portu, Korošec je vstopil v igro v 59. minuti.

Rusija

Saturn Denisa Haliloviča , ki je igral vseh 90 minut, je izgubil na gostovanju pri Moskvi (0:3), Tom Tomsk Aleksandra Radosavljeviča , ki je na igrišču prav tako prebil vseh 90 minut, pa pri Spartaku iz Nalčika (1:3).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.