Šport > Nogomet
117 ogledov

Maribor z golom debitanta do izenačenja v dodatku

Mura - Maribor sobotainfo.com/Jure Banfi
Nogometaši Mure in Maribora so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Potem ko je Boštjan Cesar v prejšnjem krogu na klopi Maribora debitiral z zmago, je tokrat ekipo pripeljal do točke v Fazaneriji. Njegova ekipa v prvem polčasu ni bila nevarna, v drugem pa bolj pritiskala in izenačila v sodniškem dodatku. Črno-beli so pri 18 točkah, zadnjo je prinesel gol Amadeja Maroše, na petem mestu, Maribor pa se je točkovno izenačil z vodilno Olimpijo.

Maribor, ki je lahko znova računal na povratnika po kazni Jana in Žigo Repasa ter tudi Luko Krajnca, zaradi kartonov pa je pogrešal Lana Vidmarja, je uvodoma imel rahlo pobudo, ne ena ne druga ekipa pa v prve pol ure nista izpeljali nevarne akcije. Zaključnih strelov tudi praktično ni bilo.

V 35. minuti pa se je le odprlo domačim. Mura, pri kateri je debitiral Alin Kumer Čelik (v 63. minuti je moral iz igre zaradi poškodbe), je povedla, potem ko je po natančni podaji Daria Vizingerja z desne strani zadel Amadej Maroša. To je bil njegov četrti gol sezone.

Mura - Maribor | Avtor: sobotainfo.com/Jure Banfi sobotainfo.com/Jure Banfi

Maribor, ki je sicer žogo imel precej več v svoji posesti, na drugi strani v prvem delu ni niti enkrat ogrozil tekmečevih vrat.

Prvi omembe vreden strel pri gostih je v 48. minuti sprožil Josip Iličić, a je tudi on z 18 metrov žogo poslal čez vrata. V naslednjih minutah je spet Maribor imel več žogo v posesti, ne pa idej, kako prebiti Murino obrambo. Tudi zato je trener gostov Cesar po dobri uri igre na zelenico poslal Hilala Soudanija in Marka Božića, nato tudi debitanta Benjamina Tetteha in Karola Borysa.

V 65. minuti je Sandi Nuhanović sicer dosegel nov gol za Muro, a je bil v globokem prepovedanem položaju. Maribor pa je vse bolj pritiskal, v 73. minuti je zgrešil Tetteh, malce za njim je poskusil Martin Milec, a prešibko, v 81. pa je Iličić nevarno sprožil s prostega strela z velike razdalje, Florijan Raduha pa je žogo odbil v prečko in v kot.

Božić je kot naslednji poskusil v 89. minuti, spet je bil na pravem mestu Murin vratar, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je Maribor le izenačil, ko je z roba kazenskega prostora z lepim strelom v zgornji kot vrat zadel Tetteh.

Nafta do točke v gosteh

V Novi Gorici sta se srečali ekipi, ki jima je primaren cilj obstanek v ligi. Dosedanji del sezone so bolje opravili izbranci Milana Anđelkovića, ki pa so si tokrat morali razdeliti plen z gosti iz Lendave. Dvoboj se je končal z izidom 1:1. Igralci Jozsefa Bozsika, ki so predzadnji na lestvici, so vpisali osmo točko, Primorci, ki so sedmi, pa 16.

Tekma, ki se je začela z minuto molka v spomin na preminulega nekdanjega nogometaša Primorja Andreja Želka, v prvih 20 minutah ni ponudila razburljivih dogodkov. Ajdovci so bili uvodoma nekoliko podjetnejši, a do pravega zaključka niso prišli. So pa zato prišli Lendavčani v 24. minuti, ko je z roba kazenskega prostora Zoran Lesjak zadel prečko domačih vrat.

Gostitelji, ki so pogrešali kaznovanega Eliasa Tellesa, so prvič resneje zagrozili v 30. minuti, vendar je bil Domagoj Babin premalo natančen. V 42. minuti so bili spet nevarni Lendavčani, ko je bil Rok Pirtovšek praktično sam pred Gašperjem Tratnikom, vendar je ta njegov strel iz bližine obranil.

Gostje so povedli kmalu po začetku drugega polčasa, po nekaj zaporednih strelih, posebej Milan Klausz bi lahko že zadel iz bližine, je nato s slabih desetih metrov žogo v mrežo pospravil Luka Dumančić ter prekinil več kot 400 minut dolg strelski post Nafte. Žan Bešir je poskrbel za izenačenje v 57. minuti, potem ko je zadel iz bližine po podaji z leve strani.

V 63. minuti je Tratnik dobro posredoval po voleju Dumančića, sledilo pa je novo obdobje brez priložnosti, ki ga je prekinil strel Harisa Kadrića v 78. minuti, na mestu pa je bil spet Tratnik. V 82. je od daleč in previsoko sprožil Lesjak, malce zatem je Tratnik ujel še žogo po poskusu Dragana Brkića z desne strani.

V prvi minuti sodniškega dodatka se je Nafta za kratek čas veselila drugega zadetka, a je bil Tom Kljun v rahlem prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Prva liga Telemach, 13. krog:

Primorje : Nafta 1903  1:1 (0:0)
Bešir 57.; Dumančić 47.

Mura : Maribor  1:1 (1:0)
Maroša 35.; Tetteh 93.

Nedelja:
Koper - Bravo
Kalcer Radomlje - Celje
Olimpija - Domžale

Lestvica:
 1. Maribor          13  7  4  2  25:11  25
 2. Olimpija         12  7  4  1  18:5   25
 3. Celje            12  7  2  3  24:18  23
 4. Koper            12  6  2  4  14:8   20
 5. Bravo            12  5  4  3  17:11  19
 6. Mura             13  5  3  5  16:16  18
 7. Primorje         13  5  1  7  15:24  16
 8. Kalcer Radomlje  12  4  2  6  13:14  14
 9. Nafta 1903       13  2  2  9   9:24   8
10. Domžale          12  1  2  9   7:27   5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice