Šport > Nogomet
152 ogledov

Popoln preobrat na štajerskem derbiju, odločitev v sodnikovem dodatku

NK Maribor - NK Celje Anže Petkovšek
Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Maribor z 2:1 (0:1).

Nogometaši Celja so še drugič v sezoni ugnali Maribor. Čeprav začetek in celotni prvi polčas ni potekal po njihovih željah, saj so že v tretji minuti prejeli zadetek, v prvih 15 minutah pa bi lahko dobili še kakšnega, so v drugem prišli do preobrata. Veliko zaslug za to ima izključitev domačega igralca zvezne vrste Jana Repasa. Celjani so, potem ko so v 60. minuti dobili številčno premoč, povsem zagospodarili na igrišču, nizali priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli v polno. Prvič takoj po izključitvi Repasa, drugič pa v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Mariborčani so tekmo začeli z jurišem, ki se jim je tudi hitro obrestoval. Po kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Luka Krajnc, vratar Matjaž Rozman ni najbolje posredoval, tako da so se domači veselili vodstva. V nadaljevanju so imeli še nekaj priložnosti, Rozman je gol reševal po strelih Josipa Iličića in Györgyja Komaromija, oba sta streljala z desne strani kazenskega prostora.

A Celjani so vendarle znali zaustaviti pritisk tekmecev in tudi sami postajali vse nevarnejši. V 16. minuti je Damjan Vuklišević, nekdanji igralec Maribora, zadel zunanji del mreže, s streli sta do odmora poskušala Armandas Kučys in Tamar Svetlin, domači vratar Ažbe Jug se ni pustil presenetiti.

NK Maribor - NK Celje | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V 60. minuti se je zgodil odločilen trenutek tekme. Jan Repas si je prislužil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico, Celjani pa so z igralcev več uspešno zaključili že prvo akcijo. Ivan Brnić je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil dovolj spreten Kučys, brez oklevanja je žogo poslal za hrbet Juga.

Po izenačenju so se domači povsem povlekli v obrambo, gledalci so videli pravo obleganje njihovih vrat. Priložnosti so se vrstile, zapravili so jih Nino Kouter, Inigo Eguaras Alvarez, po njegovem strelu je Jug odbil žogo v vratnico, Juan Nieto, Brnić in Kučys.

Ko so domači navijači vendarle začeli razmišljati, da bo obramba njihove ekipe vendarle zdržala, pa je prišlo do odločitve. Aljoša Matko se je dobro znašel v kazenskem prostoru, vendar je žogo po njegovem strelu Jug odbil, a le do Edmilsona, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

NK Maribor - NK Celje | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ajdovci presenetili Bravo

Zasedba iz Ajdovščine je dosegla četrto zmago. Po Nafti, Domžalah in Celju je ugnala še Bravo.

V uvodnih dvajsetih minutah je bila rahla terenska pobuda na strani zasedbe iz Ljubljane, v taktičnem boju za vsak košček igrišča pa si nobena ekipa ni ustvarila izrazite priložnosti za zadetek.

Prvo nevarnejšo akcijo so uprizorili Ajdovci iz (pol)protinapada v 23. minuti, strel Nigerijca Ishaqa Kayoda Rafiua pa ni bil noben izziv za gostujočega vratarja Matijo Orbanića.

V prvi polovici tekme so za največje razburjenje poskrbeli Šiškarji. V 30. minuti je Martin Pečar močno streljal z 12 metrov, a se je z dobro obrambo izkazal domači vratar Gašper Tratnik, do odbite žoge se je nato dokopal Matic Ivanšek, ki pa je bil nenatančen.

Izbranci domačega trenerja Milana Andželkovića so sanjsko začeli drugi polčas. V 49. minuti so povedli z 1:0, potem ko se je rezervist Semir Smajlagić najprej izognil prepovedanemu položaju, v nadaljevanju akcije pretekel vratarja Orbanića, nato pa iz težkega položaja z natančnim strelom z desne strani svoje soigralce popeljal do vodstva.

Devet minut kasneje so zagrozili gostje, po predložku z leve strani pa je Matej Poplatnik slabo streljal z glavo.

Nogometaši Brava so v nadaljevanju imeli jalovo premoč. Trener Aleš Arnol je s svežimi močmi s klopi skušal poživiti igro svojih varovancev, ki pa jim vse do zadnjega piska glavnega sodnika Mihaela Antiča ni uspelo prelisičiti dobro organizirane ajdovske obrambe.
 

Liga Telemach, 11. krog:

Kalcer Radomlje : Nafta 1903  2:0 (1:0)
Štorman 40., Kujabi 76.

Mura : Domžale  0:1 (0:0)
Lorber 91.

Primorje : Bravo  1:0 (0:0)
Smajlagić 49.

Maribor : Celje  1:2 (1:0)
Krajnc 3.; Kučys 61., Edmilson 92.

Olimpija : Koper  0:1 (0:1)*
El Manssouri 16.

* - še poteka
 

Lestvica:
 1. Olimpija         10  6  4  0  17:4   22
 2. Maribor          11  6  3  2  23:10  21
 3. Celje            11  6  2  3  20:15  20
 4. Bravo            11  5  4  2  17:10  19
 5. Koper            10  5  2  3  10:4   17
 6. Mura             11  5  2  4  12:11  17
 7. Primorje         10  4  0  6  10:19  12
 8. Kalcer Radomlje  10  2  2  6   8:13   8
 9. Nafta 1903       11  2  1  8   8:22   7
10. Domžale          11  1  2  8   6:23   5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice