Šport > Nogomet
1900 ogledov

Celje ga ni hotelo, Balotelli očitno našel nov dom

Mario Balotelli Profimedia Mario Balotelli.
Italijanski zvezdnik Mario Balotelli se seli v ligo, ki je slabše rangirana od slovenske.

Letošnje poletje je minilo v znamenju zanimivih nogometnih prestopov in govoric o potencialnih prestopih. Ena bolj vročih zgodb na slovenskih tleh je bila možnost, da bi Celje okrepil Mario Balotelli.

Sloviti italijanski reprezentant šteje 34 let in je v zatonu kariere, v kateri je sicer posegel zelo visoko, a nikoli zares izpolnil svojega ogromnega potenciala.

Pred nekaj meseci je bil Balotelli preko zastopnikov celo ponujen Celju, a je takratni trener "grofov" Damir Krznar ustavil prestop, je poročala Ekipa24. Krznarju ne gre zameriti, saj bi moral koncept igre najbrž precej spremeniti, da bi se prilagodil za slovenske razmere precej dragemu Balotelliju.

Zdaj kaže, da je napadalec, ki je trenutno brez kluba, le našel nov dom. Zelo blizu je prestopu v španski tretjeligaški klub Intercity, ki domuje v Alicanteju, poroča madridski portal AS.

Intercity je izjemno mlad klub, ustanovljen pred manj kot desetletjem. Hitro je prišel do tretjega španskega ranga, tam se udejstvuje že nekaj let.

Trojna krona in evropski naslov

Mario Balotelli | Avtor: Profimedia Profimedia

Balotelli je po Transfermarktu še vedno vreden 650.000 evrov. Na vrhuncu kariere leta 2012 je bil po oceni navedene spletne strani vreden 32 milijonov evrov.

"Super Mario" je z italijansko reprezentanco postal evropski prvak leta 2012. V klubski karieri je z Interjem v sezoni 2009/10 osvojil trojno krono (Serie A, Coppa Italia, Liga prvakov), dve leti kasneje je z Manchester Cityjem postal angleški prvak.

Igral je še za Lumezzane, AC Milan, Liverpool, Nico, Marseille, Monzo, Sion in nazadnje za Adano iz turškega Demirsporja. Za Italijo je na 36 tekmah zabil 14 golov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice