Šport > Nogomet
37 ogledov

Maribor do zanesljive zmage v gosteh

Žiga Repas Profimedia
Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagal Domžale s 3:0 (2:0).

Nogometaši Maribora so v Domžalah upravičili vlogo favorita in brez posebnih težav ugnali zadnjeuvrščene Domžale, ki tako ostajajo brez zmage ter le z dvema točkama. Gostitelji so sicer oba polčasa pogumno začeli, celo imeli priložnost, da povedejo, toda v nadaljevanju so obakrat padli, kar so Mariborčani znali kaznovati, ob koncu prvega dela so dosegli dva zadetka, v drugem pa še enega. Z zmago so se varovanci Anteja Šimundže vrnili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, za vodilno Olimpijo zaostajajo za vsega točko.

Domžale so bile v uvodnem delu tekme povsem enakovreden tekmec. Nevarne so bile predvsem po prekinitvah, najlepšo priložnost pa je zapravil Abraham Nwankwo, ki ni izkoristil velike napake gostujočega vratarja Ažbeta Juga. Temu je ušla žoga iz rok, Nigerijec je prišel do strela, zadel pa je prečko.

V 38. minuti je dobro mariborsko obdobje napovedal Josip Iličić, odlično je izvedel prosti strel, a mu je veselje preprečil domžalski vratar Rok Vodišek, ki je žogo odbil v kot. Po njem so Mariborčani izvedli lepo akcijo, Jan Repas je žogo poslal v sredino, v kazenskem prostoru pa je svojo kakovost dokazal Gabonec Orphe Mbina, ki je visoko skočil in z glavo poslal žogo v mrežo.

Le tri minute pozneje je sodnik zaradi prekrška nad Janom Repasom dosodil najstrožjo kazen, uspešno jo je izvedel Iličić, žogo je v gol poslal z atraktivno "panenko".

Na začetku drugega dela so Domžalčani spet kazali nekaj več energije, a nevarni niso bili. Gosti so nadzorovali igro, bili tudi nevarnejši, dvakrat je zagrozil Niko Grlič, ob njegovem drugem poskusu se je zatresla prečka. Končni izid je v 84. minuti po bratski akciji postavil Žiga Repas, ki je Vodiška presenetil s strelom z 20 metrov.

Do zmage v sodnikovem dodatku

Nogometaši Kopra so na zadnjih dveh domačih tekmah vknjižili rezultat 0:0 in proti Radomljam, na Bonifiki tradicionalno neugodnim tekmecem, je dolgo časa kazalo, da bo tako še tretjič zapovrstjo. Kljub igralcu več - tega so imeli od 40. minute - in terenski premoči nikakor niso mogli doseči gola, tudi priložnosti za to niso imeli veliko. A v drugi minuti sodnikovega dodatka so vendarle prišli do vodstva in zmage, s katero so skočili na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, prehiteli so Celje in Muro.

Maloštevilni gledalci niso videli veliko zanimivega nogometa. Začetek je sicer napovedoval nasprotno, Nikola Burić je z desne strani prodrl v kazenski prostor, vendar je njegov strel vratar Emil Velić odbil v kot. Štiri minute pozneje se je na drugi strani podobna priložnost ponudila Andreju Pogačarju, toda tudi v tem primeru je dobro posredoval vratar, tokrat Metod Jurhar.

Nato se je igra umirila, Jurhar se je sicer v 28. minuti še enkrat izkazal s parado, s katero je žogo odbil po strelu od daleč Roka Štormana. V 40. minuti je moral predčasno v slačilnico Uroš Korun, ki je storil grob prekršek nad Franom Tomekom, ki prav tako ni mogel nadaljevati z igro. V sodnikovem dodatku bi številčno premoč lahko izkoristil Isaac Matondo, po njegovem strelu je žoga zletela mimo leve vratnice.

Kljub igralcu več in pritisku Koprčani v drugem delu niso bili posebej nevarni. A Maročan Omar El Mansuri je v 77. minuti z dobrih dvajsetih metrov zadel vratnico, več sreče pa je imel v drugi minuti sodnikovega dodatka, takrat je žoga le končala na mestu, kjer si je želel.

Med obema poskusoma Maročana je priložnost za Koper zapravil Mark Pabai, Radomljani pa bodo žalovali za priložnostjo v 89. minuti, ko je po protinapadu in lepi podaji Nemanje Gavrića v kazenski prostor z žogo pritekel Halifa Kujabi, a se je izkazal Jurhar.
 

Prva liga Telemach, 10. krog:

Koper : Kalcer Rdomlje  1:0 (0:0)
El Manssouri 92.

Domžale : Maribor  0:3 (0:2)
Mbina 39., Iličić 43./11-m, Ž. Repas 84.

Odigrano v soboto:
Nafta 1903 : Mura  0:0

Primorje : Olimpija  0:2 (0:1)
Durdov 12., Florucz 71.

Bravo : Celje  3:2 (1:1)
Poplatnik 16./11-m, Tučić 78., 91.; Zec 23., N'Guessan 82./ag

Lestvica:
 1. Olimpija         10  6  4  0  17:4   22
 2. Maribor          10  6  3  1  22:8   21
 3. Bravo            10  5  4  1  17:9   19
 4. Koper            10  5  2  3  10:4   17
 5. Celje            10  5  2  3  18:14  17
 6. Mura             10  5  2  3  12:10  17
 7. Primorje          9  3  0  6   9:19   9
 8. Nafta 1903       10  2  1  7   8:20   7
 9. Kalcer Radomlje   9  1  2  6   6:13   5
10. Domžale          10  0  2  8   5:23   2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice