Šport > Nogomet
736 ogledov

Marcelo priznal krivdo

marcelo Epa
Davčne oblasti v Španiji so ujele še enega zvezdnika iz vrst Real Madrida.

Nogometaš madridskega Reala Brazilec Marcelo Vieira se je pogodil s španskimi oblastimi v zvezi z davki, ki jih ni plačal, a bi jih po španski zakonodaji moral. Kot so poročali španski mediji, so Marcela, potem ko je priznal davčno utajo, obsodili na znižano zgolj štirimesečno pogojno zaporno kazen.

V sklopu z dogovorom s španskimi davčnimi oblastmi se je 30-letni Marcelo tudi zavezal, da bo poravnal 750.000 evrov davkov oziroma obresti na neplačane davke, kar španski mediji označujejo kot kazen za neplačane prispevke.

Brazilec se je španski davkariji izognil tako, da je svoje dobičke nakazoval na tuja podjetja, s čimer si je izposloval davčne ugodnosti v višini 490.000 evrov.

Sodišče je Marcelu znižalo kazen. Za davčno utajo, če gre za pred tem za tovrstna dejanja še nekaznovano osebo, v Španiji grozi dvoletna pogojna zaporna kazen.

Španske oblasti sicer davčnih utaj obtožujejo še druge tuje zdajšnje in nekdanje zvezdnike španskega nogometa. Na španskem seznamu davčnih utajevalcev so se tako znašli denimo takšni zvezdniki nogometa, kot so Argentinec Lionel Messi, Brazilec Neymar in Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je letos prestopil v vrste italijanskega Juventusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice