Šport > Nogomet
187 ogledov

Drevi spektakel z Oblakom v glavni vlogi

jan oblak Epa
Za prestižno lovoriko se bosta udarila madridska nogometna velikana.

Nogometaši madridskega Reala in njegovega mestnega tekmeca Atletica, pri katerem je tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, bodo drevi ob 21. uri v Tallinnu igrali tekmo evropskega superpokala. Na stavnicah je rahel favorit Real, zmagovalec lige prvakov.

Atletico, zmagovalec evropske lige v minuli sezoni, je sicer dvakratni zmagovalec evropskega superpokala, Real Madrid pa štirikratni.

Sicer pa velja omeniti, da je zmagovalec lige prvakov na 42 tekmah evropskega superpokala slavil 23-krat. Med državami je največkrat slavila Španija, ki ima 14 zmag, sledi Italija z devetimi.

Jan Oblak Nov začetek Šport Oblak takoj v najbolj vročo bitko

Med klubi sta najuspešnejša Milan in Barcelona s po petimi, Real se jima lahko pridruži drevi. Med nogometaši pa sta po štirikrat zmagala Dani Alves in Paolo Maldini.

Kar zadeva trenerje, pa sta v evropskem superpokalu najuspešnejša Carlo Ancelotti in Josep Guardiola s po tremi zmagami.

Tekmo v Tallinnu bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice