Šport > Nogomet
1984 ogledov

Oblak prekinil Realov urok

Atletico Madrid Epa Diego Costa (drugi z leve) je zabil dva gola za Atlético.
Atlético Madrid je zmagovalec evropskega superpokala, v Tallinnu je bil boljši od mestnega tekmeca Reala (4:2).

Madridski Atlético je z zmago na tekmi za Uefin superpokal dobil manjši obliž na rano, prizadejano z dvema porazoma v finalu Lige prvakov, Real je bil od sosedov boljši v sezonah 2013/14 in 2015/16. Jan Oblak je v Tallinnu vso tekmo branil mrežo "colchonerosov" in dodal svoje delež k prestižni zmagi. Atlético je bil v evropskih tekmovanjih sploh prvič uspešnejši od Reala v neposrednem dvoboju.

Za Real sta zadela Karim Benzema v 27. in Sergio Ramos v 62. minuti z bele točke, za Atlético je bil v prvi in 79. minuti uspešen Diego Costa, v podaljšku pa Saúl Ñíguez in Koke v 98. in 104. minuti.

Inter Samir Handanović Atletico Jan Oblak Video Šport Slovenija sredi Španije pokazala svoje razkošje

Atlético je tekmo odprl sanjsko, saj je Diego Costa zadel že v prvi minuti. Po prodoru na desni strani je skoraj iz "mrtvega" kota z močnim strelom matiral Realovega vratarja Keylorja Navasa. Nogometaši Reala so nato prevzeli pobudo, a premoč kronali šele v 27. minuti iz hitrega polprotinapada, ko je Gareth Bale s predložkom z desne strani lepo našel Karima Benzemaja na levi vratnici Atléticovega gola, ta pa z natančnim strelom z glavo ni pustil možnosti Oblaku, da ubrani svojo mrežo nedotaknjeno. Real je bil nevarnejši tudi v nadaljevanju, eno lepših priložnosti pa je zapravil Marco Asensio, ko je žoga le tesno zgrešila Atléticov gol.

Real je ostal nevarnejši tudi v drugem delu in zasluženo dosegel preobrat. Igralci kraljevega kluba so povedli v 62. minuti. Po kotu je Juanfran v svojem kazenskem prostoru žogo ustavil z roko in poljski sodnik Szimon Marciniak je brez oklevanja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Sergio Ramos, ki je Oblaka posla v levi kot, žogo pa v desnega. Atlético je v nadaljevanju napadel z vsemi močmi, Real je morda zaigral celo preveč obrambno, Diego Costa, najboljši igralec tekme, pa je v 79. minuti poskrbel za izenačenje. V gneči v kazenskem prostoru je spretno izkoristil podajo Ángela Corree in še enkrat dokazal, da je neusmiljen do tekmečeve mreže.

V uvodnih minutah podaljška je imel absolutno premoč Real, Atlético pa je v 98. minuti povedel. Grobo napako Realove obrambe je po podaji Thomasa Parteyja z volejem s kakšnih 15 metrov kaznoval Saúl Ñíguez in dosegel najlepši gol na tekmi. Le šest minut kasneje je Atlético pokazal, kako je učinkovit. Najprej je na Realovi polovici dvoboj na igrišču dobil Diego Costa, podal v kazenskem prostoru do Vitola, ta pa do Kokeja, ki je matiral Realovega vratarja Navasa za končnih 4:2. V nadaljevanju je Real stavil vse na napad, a lepše priložnosti je imel v protinapadih Atlético, izid pa se ni več spremenil. Za to je poskrbel tudi Oblak, ki je v 114. minuti ubranil nevaren strel Hrvatu Luki Modriću.

Evropski superpokal:

Real Madrid - Atlético Madrid 2:4* (2:2, 1:1)
Benzema 27., Ramos 63./11m; Costa 1., 79., Ñíguez 98., Koke 104.

* - po podaljšku

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.