Šport > Nogomet
10 ogledov

Krvavo rdeč karton

Pomočnik sodnika je sprva verjetno menil, da mu Mario Mandžukić kaže, kako je ne Žurnal24 main
V Salzburgu se je v sredo zvečer na obračunu med domačim Red Bullom in zagrebškim Dinamom zgodil incident, zaradi katerega je pomočnik sodnika tekmo končal okrvavljen.

Sila zanimiva tekma se je v sredo zvečer igrala tudi v Salzburgu. Tam je gostoval Slovencem dobro znani zagrebški Dinamo. O rezultatu smo že poročali, bilo je 1:1. Nogometaše iz "slanega" mesta je v vodstvo popeljal nekdanji as Bayerna Alexander Zickler, modrim pa je izenačenje zagotovil Mario Mandžukić, ki pa ne bo mogel ogrožati avstrijskih vrat na povratni tekmi v Maksimirju. Zakaj? Odgovor je preprost: ker je dobil dva rumena kartona. To ni tako nenavadno, kot so nenavadne okoliščine, v katerih se je to zgodilo. Iztekali so se zadnji trenutki srečanja, dinamovcem je izid 1:1 ustrezal, ekipa Red Bulla pa bi z veseljem poslala še kakšno žogo za hrbet Tomislava Butine. Zato ni težko ugotoviti, da so domači panično in živčno tekali po igrišču, modri pa so "kradli" sekunde.

S takšnim opravilom je poskušal tudi Mario Mandžukić, ki je po prekinitvi igre za nekaj sekund vzel žogo in je ni želel predati Franzu Schiemerju, da bi jo ta vrnil na mesto, kjer je bil storjen prekršek. To je "Franceta" tako razjarilo, da se je Mandžukića lotil fizično, grabil ga je tudi za vrat, vendar se Hrvat še kar ni dal. Ko pa mu je bilo dovolj, je padel in se začel držati za glavo. Češki sodnik Pavel Kralovec je takoj prihitel na mesto dogodka in Schiemerja nagradil z rumenim kartonom. Tedaj pa se je tragika šele začela. Razbesnjeni gledalci so začeli proti igrišču metati vse mogoče, nekdo je na travnik zabrisal tudi predmet, ki se je odbil od Mandžukićeve glave in priletel na rob čela sodnikovega pomočnika. Ta je seveda zakrvavel, glavni delivec pravice pa je takoj prekinil tekmo. V videu si oglejte, kako je bilo vse skupaj videti; najzanimivejši del z Mandžukićem in Schiemerjem se začne okrog tretje minute posnetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.