Šport > Nogomet
12 ogledov

Korun odločil šaleško-savinjski derbi

Uroš Korun se je z zadetkom izstrelil v središče pozornosti derbija. Žurnal24 main
Obračun Rudarja in Celja je pripadel gostom, edini gol je dosegel Uroš Korun. Nogometaši Kopra in Maribora so se v 28. kolu prve slovenske nogometne lige razšli brez zmagovalca 0:0.

Derbi kola med Rudarjem in MIK CM Celjem je pripadel gostom, za ketere je v 83. minuti zadel Uroš Korun. Knapom ni pomagala niti igra z igralcem več ves drugi polčas. Obračun na Bonifiki je razočaral nogometne navdušence, saj moštvi nista prikazali prave igre, zaradi česar so posledično mirovale tudi mreže. Še najlepši priložnosti je zapravil Patrik Ipavec. V zaključku prvega polčasa je njegov poskus ubranil Marko Pridigar, v drugem pa je streljal mimo vrat. V vrstah Maribora je bil najbližje zadetku Niloton, ki je streljal za las preko vrat Ermina Hasiča. V Ljubljani so nogometaši Hita Gorice po zaslugi Etiena Velikonje do zmage prišli v 90. minuti. Mladi napadalec se je po lepem preigravanju Gorazda Gorinška znašel sam pred Matjažem Rozmanom in rutinirano zadel. To je bil za Velikonjo že 14 zadetek v tej sezoni, s čimer se je povzpel na vrh lestvice strelcev. Visoko zmago so vknjižili nogometaši Drave, ki so na domačem terenu s 4:1 ugnali Nafto. Kurenti, ki se krčevito borijo za obstanek, so tri zadetke dosegli v drugem polčasu. 

PrvaLiga Telekom Slovenije, 28. kolo:


Primorje : Domžale 0:0

Labod Drava : Nafta 4:1 (1:1)
Kelenc (8), Ošlaj (52/ag), Da Silva (70), Semler (85); Drevenšek (42/ag)

Interblock : Hit Gorica 1:2 (1:1)
Iličič (34); Osterc (10), Velikonja (93)

Luka Koper : Maribor 0:0

Rudar : Mik CM Celje 0:1 (1:0)
Korun (83)
RK: Šarić (44/Celje)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.