Šport > Nogomet
16 ogledov

Kopru derbi v Mariboru

Žurnal24 main
V šestem kolu PrveLige so nogometaši Olimpije v lokalnem derbiju s 3:1 premagali Domžalčane. Koper je v derbiju kola v Mariboru premagal aktualne državne prvake z 2:1.

V derbiju kola so nogometaši Kopra premagali aktualne prvake iz Maribora. Čeprav so ti povedli z golom Jeliča, ki je Suhonjiča premagal s strelom po tleh, to Koprčanov ni šokiralo. Ravno nasprotno.  Z golom Brulca v 63. in Pavlina v 68. minuti so prišli do pete prvenstvene zmage in že šesto kolo ostajajo neporaženi. Še večji preobrat je uspel nogometašem Olimpije. Ti so že zaostajali z 1:0 po zadetku Permeta v 54. minuti, a jim je do konca tekme uspel velik preobrat, saj so dosegli kar tri gole. V 63. minuti je zadel kapetan Cimerotič, le dve minuti kasneje je bil Škerjanc uspešnejši od Nejca Vidmarja, zadnji žebelj v domžalsko krsto pa je znova zabil Sebastijan Cimerotič.

Velenjčani
so po remiju v Kopru spet prišli na zmagovalni tir. Kljub temu, da so že v 41. minuti ostali brezAlmirja Sulejmanovića, ki je moral predčasno z igrišča zaradi dveh rumenih kartonov, so v lokalnem derbiju proti Celjanom, ki so pred tem trikrat zapored zmagali, vknjižili nove tri točke in se obdržali na vrhu prvenstvene lestvice. Tekma se je sicer začela s 50-minutno zamudo, saj se je tik pred prvotno predvidenim začetkom tekme razdivjala huda nevihta. Zadetka za rudarje sta dosegla Renato in Marko Kolsi.

S tekmo med Nafto in Interblockom se je začelo šesto kolo slovenskega nogometnega državnega prvenstva. Zmage so se veselili Ljubljančani, ki so slavili po akciji Ermina Rakoviča in Vladimirja Milenkovića, ki jo je uspešno zaključil slednji. Hit Gorica nadaljuje prav neverjetni niz. Na vseh domačih srečanjih v novem prvenstvu so namreč klonili z 1:2. Tokrat so vse tri točke iz mesta vrtnic odnesli nogometaši Drave, ki so tako prvič v tem prvenstvu slavili. Začetek ni kazal na takšen razplet, saj je gostitelje v vodstvo že v drugi minuti popeljal izkušeni Milan Osterc. Za izenačenje je poskrbel posojeni nogometaš Maribora v dresu "kurentov" Gorazd Zajc. Vse tri točke pa je Dravi priboril bivši napadalec Gorice Abdulrazak Mohammed Ekpoki.

Pari 6. kola PrveLige:

Nafta : Interblock 0:1 (0:1)
Milenković (43)

HIT Gorica : Labod Drava 1:2 (1:2)
Osterc (2); Zajc (8), Ekpoki (13)

Rudar : CM Celje  2:0 (2:0)
Renato (7), Kolsi (43)
RK: Sulejmanović (71/Rudar)

Olimpija : Domžale 3:1
Cimerotič (63, 81), Škerjanc (65); Perme (54)

Maribor : Luka Koper 1:2
Jelič 33.; Brulc 63., Pavlin 68.

Vrstni red po šestih kolih:
1. Rudar  16 točk
2. Koper  16
3. MIK CM Celje 10
4. Maribor  9
5. Innterblock 8
6. Olimpija (-2) 7
7. HIT Gorica  6
8. Labod Drava 5
9. Nafta 4
10. Domžale 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.