Šport > Nogomet
4 ogledov

Köln ni dovolil, Nova vseeno prišel

Novakovic_GK_main Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco v sredo na Ljudskem vrtu (20.45) čaka 7. tekma kvalifikacij za nastop na SP prihodnje leto v Južni Afriki. Nasprotnik naših je San Marino.

Selektor slovenske vrste Matjaž Kek je na novinarski konferenci v zdaj že tradicionalni pripravljalni bazi na Ptuju dejal, da so pričakovanja pred tekmo enostavna, in sicer s tremi točkami narediti temelj za jesenski del kvalifikacij, ki so v tej skupini še odprte. "Od fantov pričakujem zrelost, odločnost, saj nam bo potem na tekmi, kjer bo potrebno napasti in imeti iniciativo, precej lažje. Ne glede na nasprotnika je potrebno z največjo možno motivacijo, taktično disciplino in usmerjenostjo iskati zmago, kar bo izboljšalo naš položaj na lestvici. Kakorkoli se nasprotnik imenuje, sem prepričan, da si naši igralci zaslužijo vso podporo iz tribun, zato upam, da bo Ljudski vrt še enkrat velik zaveznik naše ekipe," je dejal slovenski strateg.

 

Soldo je nasprotoval

Hrvaški mediji so z ogorčenjem sprejeli novico, da se je Milivoje Novaković pojavil na pripravah slovenske reprezentance, čeprav naj bi mu - hrvaški - trener Zvonimir Soldo priporočil ostanek v Kölnu. Slovenski nogometni zvezi očitajo razkazovanje mišic ter dodajajo, da bi Kekovi varovanci ugnali San Marino tako z Novo kot brez njega.

Kek večjih dilem z začetno enajsterico nima, saj ima, kot sam pravi, le dve ali tri različne možnosti. "Osnovni podatek pri tem je zame trening in z današnjim treningom v Kidričevem bomo ocenili razmere ter določili začetno postavo. Nekaj bo ob tem tudi možnosti kalkuliranja zaradi kartonov pred naslednjimi tekmami, " je dejal selektor, ki ni izključil niti možnosti, da tekmo začne, ali pa vstopi pozneje, tudi kateri od novincev v izbrani vrsti.

Milivoje Novaković je še enkrat več pokazal, kaj mu pomeni slovenska reprezentanca. Kljub temu, da mu zdravniška služba Kölna ni prižgala zelene luči za odhod na reprezentančni zbor, se je NZS sklicevala na pravila FIFA in napadalčevo željo, tako da se je Novaković pridružil reprezentanci. Sicer pa je njegova rehabilitacija bolj ali manj pri koncu, tako da še vedno obstaja možnost, da bi v sredo morda celo stopil na igrišče. V ponedeljek je opravil trening s soigralci, kot je danes dejal, pa ni imel pri tem nobenih težav. Zadnjo besedo pri odločitvi bo imel selektor, kot je dejal napadalec, pa pri njem vselej obstaja želja po igranju, zlasti po treh mesecih odsotnosti. Po drugi strani se zaveda, da zaradi poškodbe še ni opravil poštenih priprav na sezono ter da je ta tekma tudi priložnost za nekatere mlajše igralce, ki čakajo na svojo priložnost.

 
 

Osnovni podatek pri tem je zame trening in z današnjim treningom v Kidričevem bomo ocenili razmere ter določili začetno postavo.

Matjaž Kek

 
Sicer pa se je v zadnjih dneh govorilo tudi o domnevnih nesporazumih Novakoviča s svojim nemškim delodajalcem Kölnom, čemur pa odlični slovenski napadalec ne pripisuje prevelikega pomena. Kot je dejal, sta s trenerjem vse nesporazume zgladila, sam pa se je odločil, da bo skupaj z reprezentanco tudi na tej tekmi.

Vratar slovenske vrste Samir Handanovič se za zdaj z lestvico v kvalifikacijski skupini ne ukvarja, saj meni, da je najbolj važna zmaga na tokratni tekmi. "Tako bo tudi pred naslednjimi tekmami, ki nas še čakajo. Sicer pa ni več velike filozofije, saj se ve, kaj moramo do konca kvalifikacij narediti, da bi prišli do želenega cilja," je dejal prvi slovenski vratar, ki upa da bo tokrat imel malo dela, čeprav ve, da mora biti vratar vselej pripravljen.

Samir Handanovič upa, da bo čim manj zaposlen. © Saša Despot

 
 
 

Najpomembneje je čim prej doseči zadetek, nato pa končati tekmo, kot je treba.

Aleksander Radosavljevič

 
Potem, ko je odigral še nedeljsko tekmo za ruski Tomsk , se je v ponedeljek ekipi pridružil Aleksander Radosavljevič in opravil regeneracijski trening. "Nedeljska tekma proti Zenitu je bila za nas težka, a smo jo zmagali, zato še s toliko večjim veseljem prihajam na zbor reprezentance. Atmosfera je znova odlična, to moramo zdaj nadgraditi še z zmago. Najpomembneje je čim prej doseči zadetek, nato pa končati tekmo, kot je treba."

Radosavljevič je ob tem še dodal, da se s soigralci zavedajo, da je njihov tokratni nasprotnik ena najslabših ekip v Evropi, kljub temu pa ga ne podcenjujejo in zato na igrišču obljubljajo maksimalen pristop. S tem se strinja tudi Kek, ki je dejal, da sam niti ne razume, kaj naj bi v športu pomenilo podcenjevanje. "Vsi trenirajo, vsi se pripravljajo in tako kot se ne smemo nobenega nasprotnika prestrašiti, tako tudi ne sme biti nobenega prostora za podcenjevanje," še dodaja Kek, ki se ne obremenjuje z morebitno gol razliko, saj je po njegovem na prvem mestu predvsem zmaga.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.