Šport > Nogomet
2 ogledov

Jošt meni, da jim ni treba

Dane Jošt (desno ob selektorju Matjažu Keku) je podal svoj pogled na obtožbe sin Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije se je odzvala na novinarsko konferenco sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Meni, da ni dolžna organizirati sestanka med igralci in SPINS.
Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je s sporočilom za javnost odzvala na novinarsko konferenco Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), na kateri je predsednik slednjega Dejan Stefanović napovedal kazensko ovadbo zoper NZS. Krovna slovenska nogometna organizacija meni, da ni dolžna organizirati sestanka med igralci in SPINS.
 
 

Kolikor nam je znano, tudi s strani reprezentantov ni bilo interesa in želje po sestanku.

Dane Jošt

 
NZS se je na napoved Stefanovića, da bo zaradi kršenja sindikalnih pravic nogometašev SPINS podal kazensko ovadbo zoper generalnega sekretarja NZS Daneta Jošta , odzvala s sporočilom za javnost. V njem so v krovni slovenski nogometni organizaciji zapisali, da NZS ni dolžna organizirati sestanka med sindikatom SPINS in reprezentanti. Zato so sindikatu SPINS, ko je izrazil željo po sestanku, posredovali odgovor, da naj se o sestanku dogovori neposredno z reprezentanti, vendar ne v okviru časa poteka priprav in tekme, od nedelje, 16. novembra, od 20. ure dalje pa do jutra po tekmi. V tem času so igralci v celoti predani pripravam, tekmi in medijskim aktivnostim, v skladu s programom selektorja pa druge aktivnosti niso možne, so zapisali v NZS.

Jošt je postregel s podatkom, da večina reprezentantov ni včlanjena v sindikat. © Gregor Katič

 
V sporočilu, ki ga je podpisal Dane Jošt, je še zapisano, da "kolikor nam je znano, tudi s strani reprezentantov ni bilo interesa in želje po sestanku, kar je kapetan reprezentance Robert Koren Stefanoviću sporočil še pred novinarsko konferenco." NZS je poudarila še, da večina reprezentantov igra v tujih klubih in skoraj vsi, razen treh, niso člani sindikata SPINS ter da NZS tudi ni delodajalec reprezentantom (ampak njihovi klubi v tujini), da bi bila tako dolžna omogočiti sindikalno delovanje v času akcije reprezentance. Sporočilo za javnost so na NZS končali z zapisom, da so jim "vsa 'napadalnost'" in grožnje Stefanovića nerazumljivi ter da njegovih ostalih komentarjev do prejema napovedane ovadbe ne bodo komentirali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.