Šport > Nogomet
14 ogledov

Derbi dobili Domžalčani

Domžalčani so ukanili goste iz Maribora. Žurnal24 main
Končano je četrto kolo najboljše slovenske lige, po katerem je na vrhu razpredelnice še vedno Nafta, Domžale pa so se ji z nedeljsko zmago nad Mariborčani približale na dve točki.
 

PrvaLiga Telekom, 4. kolo

Nafta : Mik CM Celje 1:0
Rudar : Interblock 2:0
Primorje : Koper 2:0
Drava : Gorica 5:1
Domžale : Maribor 1:0

Koprčani v Ajdovščini niso prekinili neugodne tradicije proti Primorju . Rdeče-črni, za katere je sta zadela Edin Šaranović in Gabriel Da Silva, so zmagali z 2:0.  Tudi sicer so bili na tekmi veliko boljši nasprotnik, saj so si priigrali še kup priložnosti, a Igor Krstič , Edin Šaranović in Nace Kosmač niso zatresli  gostujoče mreže. Gosti so si priigrali eno priložnost, ko je Jan Pahor z glavo žogo poslal mimo leve vratnice. Odločitev o zmagovalcu je padla v 72. minuti, ko je po globinski podaji Škerjanca sam proti koprskim vratom stekel Da Silva in na koncu s strelom ob levi vratnici rutinirano povišal ajdovsko vodstvo. Zadnje minute so bile spet na strani Primorja, koprska obramba pa je morala kar dvakrat žogo izbiti z golove črte.

Nogometaši Drave so se zasluženo veselili prve zmage v sezoni. © Saša Despot

 
Goričani so igrali na Ptuju , kjer je padlo kar šest zadetkov. Domači so zmagali s kar 5:1 z zadetki Seada Zilića , Johna Ugochukwuja Oguja , dvema Marka Drevenška in Roka Kronavetra . Za goste je gol dosegel Enes Demirović.   Ptujčani so ponovili dobro igro, ki so jo že minuli teden pokazali v Ljudskem vrtu. Začeli so zelo agresivno in si že v četrti minuti priigrali prvo priložnost, ki jo je zapravil Sead Zilić po lepi podaji Oguja. Zmagovalec je bil odločen v pičlih petih minutah, saj so od 26. do 31. minute gostitelji dosegli tri gole. Pri prvem zadetku je z leve strani podal Marko Grižonič , Ogu je z glavo spustil žogo do Zilića, ki je zatresel mrežo. Na 2:0 je povišal izjemno razpoloženi Ogu, na katerega je ptujska obramba pozabila, tako da se je sam znašel pred vratarjem Vasjo Simčičem in ga premagal. V 31. minuti so gosti napravili prekršek nad Zilićem. Prosti strel s 25 metrov je izvedel Drevenšek in z močnim udarcem premagal goriškega vratarja. Tudi v nadaljevanju je tekma potekala po ptujskih notah: z enajstetrovke, ki jo je priigral Doris Kelenc , je zadel Drevenšek, nato pa s 25 metrov še Kronaveter. Častni zadetek za Goričane je Demirovič dosegel s prostega strela.

Derbi kola je potekal v Domžalah , kjer so se domači pomerili z Mariborčani . Odločilna poteza tekme se je zgodila že v osmi minuti, ko je edini gol na srečanju dosegel Jože Benko . Nato so vso tekmo vijolični skušali izenačiti, Zoran Pavlovič je zadel prečko, nekateri gledalci pa so negodovali, ker sodnik Bukovec ob Niltonovem igranju z roko ni pokazal na belo točko. V zadnjem delu igre so bili gostitelji dovolj zbrani za branjenje vodstva, Mariborčani pa so na vse načine poskušali izenačiti, tudi iz hitrih protinapadov. Toda domžalska obramba je bila vselej na mestu - ob nevarnem protinapadu Volaša je strel pravočasno blokiral Elsner - in tako pripomogla k novi zmagi državnih prvakov.

Zoran Pavlovič in soigralci bodo morali točke iskati drugje. © Saša Despot

 
Včeraj so se na zelenico podali nogometaši Nafte in Mik CM Celja , Lendavčani pa so ponovno poskrbeli za presenečenje. V dvoboju moštev, ki do tega kola še nista poznali poraza, so bili boljši gostitelji in slavili zmago z rezultatom 1:0. Pravo malo tekmovanje obeh moštev v zapravljanju lepih priložnosti je v 83. minuti prekinil Amel Mujaković , ki je natančno izvedel strel iz enajstih metrov. Igra v drugem polčasu je bila zelo živčna, saj je glavni sodnik srečanja Dragoslav Perič pokazal kar tri rdeče kartone. Igrišče so tako predčasno morali zapustiti Siniša Janković pri Nafti ter Sebastjan Gobec in Milan Andželjković pri Celju. Nogometaši iz Lendave so sedaj samo na vrhu prvoligaške razpredelnice.


Nogometaši Interblocka ne najdejo prave forme v novi sezoni. © Saša Despot

 
V soju žarometov sta se pomerili moštvi Rudarja in Inteblocka . Krize pred sezono visokoletečih Ljubljančanov še kot kaže ni konec, saj so jim varovanci Marjana Pušnika zadali drugi zaporedni poraz. Prvi je mrežo vratarja Matjaža Rozmana v 30. minuti zatresel Edin Junuzović , drugo zaporedno zmago knapov pa je potrdil Damjan Trifkovič . Pred zadetkom Trifkoviča si je rdeči karton pri gostih prislužil Kamerunec Theophile Junior Ntame . Nogometaši Interblocka bodo po odstopu Dragana Skočića naslednji teden dobili novega trenerja, a kdorkoli to že bo, ga kot kaže čaka še veliko dela.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.