Šport > Nogomet
0 ogledov

Chelsea odstopil iz tekme za Riberyja

Franck Ribery ima sladke skrbi, kje igrati v prihodnjih sezonah. Žurnal24 main
Londonski Chelsea ni pripravljen licitirati z drugimi klubi, predvsem Realom, nad zneskom 45 milijonov evrov za Francka Riberyja. Zato so in bodo modri poiskali cenejše okrepitve.

Zdi se, da je Chelsea izpadel iz tekme za Francka Riberyja, saj v nasprotju z Realom zanj ni pripravljen odšteti več kot 45 milijonov evrov. Ribery je bil sicer najbolj goreča želja najverjetnejšega trenerja modrih Carla Ancelottija, ki je bil o tem, da je Francoz idealen nogometaš za Chelsea, prepričan že pred letom dni, ko se je o londonski službi prvič pogovarjal z Romanom Abramovičem. Real je denarno pripravljen iti dlje, Bayern pa je sprva za Riberyja zahteval celo 57 milijonov evrov, kar bi bila najvišja vsota po Zinedinu Zidanu leta 2001, ko je Real Juventusu zanj plačal nekaj več ko 51 milijonov evrov. To pa v zdajšnjih recesijskih časih niti slučajno ni mačji kašelj.

 

Juan bo še Rimljan

Brazilski nogometaš Juan je danes podaljšal sodelovanje z italijanskim prvoligašem Romo do leta 2013, so sporočili iz vodstva kluba.

Pri Chelseaju se torej niso odločili za denarno tekmo z Realom in verjetno si zdaj pulijo lase, ker Riberyja niso vzeli že ob njegovem odhodu iz Marseilla. Namesto njega so pripeljali še tretjega Francoza v tej zgodbi Florenta Maloudaja. Ker so se opekli pri poslu, so se modri že začeli ozirati drugam. Kot morebitna okrepitev se omenja Aston Villin Ashley Young, vendar Abramovič in njegovi pribočniki niso prepričani, ali želijo plačati več kot 20 milijonov evrov za talenta, ki še ni povsem preverjen kader. Potrjena okrepitev pa je Jurij Žirkov, prišlek iz CSKA, ki je pogodbo podpisal za dve leti, modre pa je stal več kot 20 milijonov evrov. Poleg tega se Chelsea ozira še za enim napadalcem. Najbolj goreče si baje želijo Sergia Agüera (Atlético Madrid), Karima Benzemaja (Lyon) in Carlosa Téveza (Manchester).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.