Šport > Nogomet
14 ogledov

Cannavaro lovi Maldinija

Leta 2006 je Cannavaro dobil Fifino nagrado za igralca leta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Petintridesetletni branilec Juventusa in italijanske izbrane vrste bi utegnil postati rekorder po reprezentančnih nastopih, če ga bo "šef" poslal na igrišče proti Švicarjem.

Italijanski branilec Fabio Cannavaro ima možnost, da postane italijanski rekorder po nastopih za državno reprezentanco, če bo nastopil na sredini prijateljski tekmi s Švico. Trenutno je številka v njegovi rubriki reprezentančni nastopi 126, kar ga izenačuje z legendarnim Paolom Maldinijem. Juventusov branilec, ki šteje 35 pomladi, je za azzure začel igrati že leta 1995 in kaj hitro postal ključni dejavnik italijanske obrambe. Med drugim je pred tremi leti na SP v Nemčiji dvignil pokal za zmagovalce. Zaigral je na kopici velikih tekmovanj: olimpijskih igrah 1996, treh svetovnih in dveh evropskih prvenstvih ter tudi na pokalu konfederacij. Kar zadeva klubsko kariero, je Cannavaro igral za Napoli, Parmo, Juventus dvakrat in Real Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.