Šport > Nogomet
3 ogledov

Berbatov se boji streljati enajstmetrovke

Dimitar Berbatov (na fotografiji levo) v sebi nosi strahove. Žurnal24 main
Enajstmetrovke so zelo zahteven psihološki test za nogometaše in ga ne prestane vsak. Težave z njimi je imel tudi Dimitar Berbatov, ki je javno povedal, da v tem smislu dvomi o sebi.

Prihajajo velike tekme in ob njih še bolj pride do izraza značaj nogometašev. Enajstmetrovke so prav gotovo odličen in obenem izjemno zahteven preizkus živcev, še posebej v finalih. Ker nas zgodovina uči, da niti slučajno ni malo možnosti za strele z bele točke, so novinarji že začeli vohljati v to smer. Bolgarski napadalec rdečih vragov Dimitar Berbatov je tako dejal, da ne bo silil v ospredje, če bo usoda finalistoma dodelila enajstmetrovke.

 
 

Igram v tem moštvu, vendar se ne počutim del njega, ker nisem osvojil Lige prvakov.

Dimitar Berbatov

 
Travmatično izkušnjo je doživel v aprilskem finalu pokala FA med Manchestrom in Evertonom, ko se ni proslavil, kritike pa so mu uničile samozavest. "To je bolelo. Nisem prepričan, da bi lahko v primeru streljanja enajstmetrovk vskočil," je dejal Bolgar, ki se, čeprav je že nekaj časa član Manchestra, ne počuti kot del ekipe: "Igram v tem moštvu, vendar se ne počutim njen del, ker nisem osvojil Lige prvakov. Veliko bi mi pomenilo, če bi pokal dvignili letos. Lani sem bil fantom prav nevoščljiv."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.