Šport > Nogomet
0 ogledov

94-letna dinamovka

Ljuba Tandarić je sobo napolnila s predmeti oboževanega kluba. Žurnal24 main
Ljuba Tandarić ima 94 let in v prostem času ne plete nogavic, kap in šalov za vnuke, pač pa strastno spremlja tekme Dinama, kluba, za katerega bije njeno srce.
 
 

Mladini sporočam, da naj navija samo za Dinamo in naj ne dela neredov na tekmah.

Ljuba Tandarić

 
Meddržavne napetosti gor ali dol, če smo pošteni moramo priznati, da je zagrebški Dinamo velik klub. Ni bil zaman proglašen za člana velike četverice pokojne jugo lige. Igralci modrih, na primer Luka Modrić, Eduardo, Vedran Ćorluka, Ognjen Vukojević in drugi iz Dinama odhajajo v največje evropske klube. Navsezadnje pa se je v zadnjih letih slovenski državni prvak iz Domžal dvakrat pomeril z Zagrebčani in prav tolikokrat gladko izpadel. Dinamo pa ima tudi veliko navijačev. Tokrat ne bomo o zloglasnih Bad blue boysih, ampak o navijačici, kakršne ne srečate za vsakim vogalom. Bolje rečeno, vprašanje, koliko njej podobnih je še na svetu. Ime ji je Ljuba Tandarić, stara je 94 let (ne, to ni tipkarska napaka) in je doma v bližini Dugega Sela.

“Ko sem bila mlada, sem rada tekala za nogometno žogo s svojimi otroki, zdaj pa ne morem več. Mladini sporočam, da naj navija samo za Dinamo in naj ne dela neredov na tekmah,” pravi Ljuba, ki ne zamudi nobene tekme Dinama in jo popade pravi bes, ko njeni ljubljenci izgubljajo. Žal si jih lahko ogleduje le po televiziji, saj si je pred kratkim poškodovala kolk in nogo, zato ne more na stadion. “Če se bom ozdravila in ne bom umrla, si bom kakšno tekmo ogledala tudi v živo,” je povedala Ljuba, ki obožuje Eduarda in Luko Modrića, zelo rada pa bi spoznala tudi Zdravka Mamića. Pred vsako tekmo pa si natoči čaj v lonček, na katerem piše: “Rad te imam mama, vendar ne bolj od Dinama”.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.