Šport
0 ogledov

Največji talent v peti ligi

Žurnal24 main
Domagoju Duvnjaku preti zla usoda, da bo moral svojo strmo vzpenjajočo se kariero prekiniti z rokometnim vegetiranjem v peti ligi ali pa le s treniranjem. Vzrok: sporna predpogodba.

Na Hrvaškem je v polnem teku rokometna afera, ampak ne kakšna novinarska raca, pač pa veliko povejo že njeni glavni igralci: RK Zagreb Croatia Osiguranje, nemški Hamburg in eden najboljših (mladih) rokometašev na svetu Domagoj Duvnjak. Slednji je dve leti in pol pred koncem pogodbe z Zagrebom podpisal predpogodbo s Hamburgom, in ko so šefi zagrebškega kluba to izvedeli, so "znoreli“. Duvnjak je zdaj suspendiran, ne trenira z ekipo, grozi pa mu celo igranje v lokalni županijski ligi oziroma dve leti treniranja, po katerih bi bil prost igralec in bi lahko odšel. To bi bilo seveda za izbrano vrsto Hrvatov, ki imajo Duvnjaka za naslednika Ivana Balića in tako za nekakšno odraščajoče rokometno božanstvo, pravi knock-out.

Duvnjak skoraj zagotovo ne bo več igral v Zagrebu. © barkun.hr

 
Reševanje vojaka Domagoja je že v teku, vprašanje pa je, ali tudi rešitev. Predstavnik Hamburga, natančneje športni direktor Christian Fitzek , je v Zagreb že prišel na pogajanja. Nemci so za takojšenj prestop mladega srednjega zunanjega ponudili 700 tisoč evrov, Zagreb pa želi 1,2 milijona evrov. "Ponudili smo tri možnosti. Lahko igra za nas, če podpiše novo triletno pogodbo, s tem da si čez štiri leta lahko najde novi klub. Druga je, da takoj odide v Hamburg, ampak da se po treh letih vrne k nam ter igra za nas naslednje tri sezone. Tretja pa je, da gre takoj v Hamburg, ta pa plača 1,2 milijona evrov,“ je svojo vizijo Duvnjakove prihodnosti razjasnil glavni menedžer kluba Zoran Gobac , ki ima bojda za Duvnjaka tudi druge snubce ( Kiel, Ciudad Real ). Takšen scenarij pa mladeniču ni pogodu, ker si želi le v Hamburg. Ali pa je vse skupaj le del igre, s katero bi si modro-beli izpogajali več denarja za svoj dragulj?

 
 

Resnično upam, da me bodo vrnili k prvi ekipi, saj si želim le igrati.

Domagoj Duvnjak

 
Po zagrebških pogajanjih sta si obe strani po lastnih besedah vzeli "minuto odmora“, sestali pa se bosta znova čez nekaj dni, ko bodo Hrvati igrali v Nemčiji. Duvnjak zdaj trenira samostojno in z Dubravo, na Zagrebovih pripravah na Rogli pa ga ni bilo. "Sem igralec Zagreba in želim profesionalno opraviti svoje delo, dokler imam pogodbo s klubom. Resnično upam, da me bodo vrnili k prvi ekipi, saj si želim le igrati,“ je povedal Duvnjak. Verjetno ne moremo preveč brcniti v temo, če zapišemo, da je glavni kamen spotike dejstvo, da je Duvnjak podpisal ravno za Hamburg, ki je nasprotnik Hrvatov v Ligi prvakov. Da pa bi bilo vse še bolj naelektreno, je Hamburg Zagrebu pred letošnjo sezono že "speljal“ Igorja Vorija .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.