Šport > Moto športi
0 ogledov

Vsa moštva ostajajo v F1

Žurnal24 main
Ferrari in vsa ostala moštva formule 1, združena v združenje Fota, so danes pogojno potrdila sodelovanje v SP F1 za 2010, čeprav pri Fii niso popustili pri njihovih zahtevah.
Ferrari, McLaren Mercedes, BMW Sauber, Toyota, Renault, Red Bull Racing, Toro Rosso, Force India in Brawn GP so vsi potrdili sodelovanje v svetovnem prvenstvu formule 1 v sezoni 2010 in zdi se, da je dolgotrajni spor s predsednikom krovne organizacije (Fia) Maxom Mosleyjem, ki si želi vpeljati omejen proračun že za sezono 2010, končan. Ferrari, Renault in ostali so grozili z nesodelovanjem v SP prihodnjo sezono, če bodo pri Fii vztrajali pri načrtovani omejitvi proračuna. Spor je tičal v sklepu Fie, ki veleva, da se moštvom, ki bodo svoj proračun omejila na slabih 45 milijonov evrov (40 milijonov britanskih funtov), dovoli več svobode pri tehničnih rešitvah na svojih dirkalnikih. Moštva očitno verjamejo, da bo Mosley pristal na tako imenovano mercedesovo iniciativo (omejitev proračuna na 115 milijonov evrov in enak tehnični pravilnik). Pri druženju moštev Fota so danes dodali, da bodo moštva nastopala v SP prihodnjo sezono, če bodo s Fio do 12. junija dosegli nov finančni dogovor. Nocoj sicer poteče rok za prijavo za sodelovanje v sezoni 2010.
 
 

Čeprav bo očitno 'budget cap' za prihodnjo sezono narasel, smo se odločili, da se vseeno vključimo v formulo 1.

Dave Richards

 
Ekipa Williams se je prijavila že v ponedeljek (in si s tem "prislužila" suspenz iz Fote), že prejšnji teden pa sta kot prvi prijavo vložili dve novi ekipi: ameriška USGPE in španska Campos. V petek dopoldne je kot četrti papirje za sodelovanje v sezoni 2010 vložil   Dave Richards, prvi mož podjetja Prodrive, ki ima v lastni blagovno znamko Aston Martin. "Čeprav bo očitno 'budget cap' za prihodnjo sezono narasel, smo se odločili, da se vseeno vključimo v formulo 1. Prepričani smo, da bomo tako konkurenčno kot komercialno zanimivi. Ponavljamo, da v formulo 1 prihajamo, da nekaj dosežemo," je ob oddaji prijave dejal Richards, ki je v formuli 1 nazadnje sodeloval leta 2004, ko je bil vodja BAR Honde. Vlogo za prijavo je v petek popoldne oddala tudi Lola, ki si vrnitve v formulo 1 želi po 13 letih. Po oddaji vlog bo Fia izbrala 13 moštev, ki bodo del formule v sezoni 2010.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.