Šport > Moto športi
6 ogledov

V prvi vrsti oba McLarna

Lewis Hamilton je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred VN Evrope. Žurnal24 main
Kvalifikacije pred VN Evrope v Valencii je dobil Lewis Hamilton. Na drugem mestu je končal drugi voznik McLarna Heikki Kovalainen, na tretjem pa Rubens Barrichello (Brawn Mercedes).

Britanec Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) bo nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii, 11. preizkušnjo svetovnega prvenstva formule 1, začel z najboljšega startnega položaja. Uspeh McLarna je dopolnil še Finec Heikki Kovalainen, ki je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi. S tretjega mesta bo začel Brazilec Rubens Barrichello (Brawn Mercedes). "Sijajno je videti, da lahko nadaljujemo dogajanje s prejšnje dirke," je po kvalifikacijah dejal Hamilton.

Iz druge vrste bo dirko začel še Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), vodilni v SP Britanec Jenson Button (Brawn Mercedes) je dosegel peti čas kvalifikacij. "Mclarna sta bila zelo hitra in ju je bilo nemogoče ujeti. Vendar vseeno rezultat ni tako slab," je povedal Button, ob katerem bo dirko začel še prvi Ferrarijev voznik Finec Kimi Raikkönen. Sedmi je bil Nemec Nico Rosberg (Williams Toyota), osmi pa domačin, nekdanji dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (Renault).

Novinec v formuli 1, Francoz Romain Grosjean (Renault) je na svojih prvih kvalifikacijah dosegel 14. čas, slabše pa se je odrezal Italijan Luca Badoer. Testni voznik Ferrarija, ki v Valencii nadomešča poškodovanega Brazilca Felipeja Masso, je namreč obtičal že v prvem krogu kvalifikacij in bo dirko začel z zadnjega, 20. mesta: "Še vedno uživam v dirkanju in nedeljska preizkušnja bo zame zelo razburljiva. Dal bom vse od sebe in, upam, prehitel koga."

VN Evrope, kvalifikacije (startna mesta):
1. L. Hamilton (McLaren Mercedes)

2. H. Kovalainen (McLaren Mercedes)
3. R. Barrichello (Brawn Mercedes)
4. S. Vettel (Red Bull Renault)
5. J. Button (Brawn Mercedes)
6. K. Raikkonen (Ferrari)
7. N. Rosberg (Williams Toyota)
8. F. Alonso (Renault)
9. M. Webber (Red Bull Renault)
10. R. Kubica (BMW Sauber)
11. N. Heidfeld (BMW Sauber)
12. A. Sutil (Force India Mercedes)
13. T. Glock (Toyota)
14. R. Grosjean (Renault)
15. S. Buemi (Toro Rosso Ferrari)
16. G. Fisichella (Force India Mercedes)
17. K. Nakajima (Williams Toyota)
18. J. Trulli (Toyota)
19. J. Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
20. L. Badoer (Ferrari)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.