Šport > Moto športi
2 ogledov

Schumacher v tretjem dirkalniku?

Predsednik Ferrarija Luca Di Montezemolo meni, da bi prvenstvo po novem predlogu Žurnal24 main
Ferrari se še vedno ni sprijaznil z dejstvom, da Michael Schumacher ne bo dirkal zanj. Predsednik Luca di Montezemolo je izrazil željo, da bi uvedli tretji avto, v katerem bi sedel Nemec.

V intervjuju za La Stampo je Luca di Montezemolo izrazil željo po spremembi pravil v tej smeri, saj meni, da bi po odhodu BMW Sauberja njegovi mesti morala zasesti bolida najboljših ekip. Če bi se njegove zamisli uresničile, bi bila to vrnitev formule 1 v preteklost, v petdeseta leta, ko so imela moštva   Mercedes, Ferrari, Maserati in Vanwall na dirki po tri ali celo štiri dirkalnike.

"Raje bi videl, da bi bili na startu trije Mclarni ali Renaulti kot pa trije 'kar eni' dirkalniki. Po odhodu BMW-ja ni časa za debate, ampak moramo veliko delati," je pojasnil di Montezemolo. Če bi njegove predloge upoštevali, bi Michael Schumacher čez eno leto vozil skupaj s Felipejem Masso in Fernandom Alonsom, čigar prestop v Ferrari bo moral biti kmalu tudi uradno objavljen. V zvezi s Schumacherjem je nemški Bild objavil še, da so poškodbe, ki jih je Nemec utrpel pri padcu z motociklom, hujše, kot so menili, in da je lahko srečen, da ni končal na invalidskem vozičku. Schumacher naj bi si namreč zlomil kosti v vratu in glavi ter poškodoval arterijo, ki vodi kri v zadnji del glave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.