Šport > Moto športi
1 ogledov

Hamilton: Formula 1 je zapor

Lewis_Hamilton_EPA - main Žurnal24 main
Lewis Hamilton ne uživa več v dirkanju. Še več, v karavani formule 1 se počuti izjemno nesvobodno in pravi, da je v njej veliko preveč "politike". "Rad bi bil voznik in ne politik," pravi.
 
 

Imel sem podoben občutek kot nekdo, ki je v zaporu, a čuti, da za zapahi ne bi smel biti.

Lewis Hamilton

 
Lewis Hamilton je potrdil, da se v formuli 1 trenutno počuti kot v zaporu. Štiriindvajsetletni voznik McLaren Mercedesa je bil pred časom v šoku že zaradi poskusa prevare komisarjev Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), zdaj pa je imel marsikaj povedati tudi čez dirkalnik svojega moštva na VN Španije: "Bil sem na tleh. Imel sem podoben občutek kot nekdo, ki je v zaporu, a čuti, da za zapahi ne bi smel biti. Rad bi bil voznik in ne politik. Nisem pričakoval, da bo v formuli toliko politike. V tem športu sem užival, zdaj pa se je to spremenilo. V nižjih kategorijah je veliko bolj prijetno, saj se vsi ukvarjajo le z dirkanjem," je svetovni prvak dal jasen namig, da mu različni pritiski in lobiranja niso pogodu. Hamilton, ki ima precej majhne možnosti, da ubrani naslov, je dodal še: "Te stvari sicer niso vplivale na moje dirkanje. Ničemur ne bom dopustil, da vpliva nanj. Vendar pa so zadele mene kot človeka, moje življenje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.