Šport
19 ogledov

Mladinci: pet tekem, pet zmag

Slavko Ivezič ima težave s poškodbami v moštvu. Žurnal24 main
Slovenska moška mladinska rokometna reprezentanca blesti na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V prvem delu na petih tekmah ni izgubila niti točke. Nazadnje so s 37:30 padli Nizozemci.

Slovenska mladinska moška rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Egiptu izvrstno opravila s prvim delom tekmovanja, potem ko je v petem kolu ugnala še Nizozemsko s 37:30 (19:13). Mladi Slovenci so brez izgubljene točke napredovali v glavni del tekmovanja, v katerem se bodo za polfinalno vstopnico borili še z Dansko, Portugalsko in Češko.

 

Preberite še ...

Slovenija ugnala Švedsko

Ker si je slovenska reprezentanca že pred zadnjo tekmo v skupini C proti Nizozemski zagotovila prvo mesto in napredovanje v drugi del SP z maksimalnim številom točk (zmagi proti Estoniji in Švedski), je lahko selektor Ivezič tokrat namenil malce več počitka glavnim nosilcem igre. Tako so več priložnosti dobili tisti igralci, ki doslej niso imeli največje minutaže. Kljub temu so naši rokometni upi že od začetka tekme prevzeli pobudo na igrišču, pri čemer so si že v trinajsti minuti priigrali štiri zadetke prednosti (10:6). Najvišja razlika v prvem polčasu je znašala šest zadetkov (prvič so jo Slovenci dosegli pri vodstvu s 15:9 v 22. minuti), kolikor je znašala tudi ob odhodu na odmor. Tudi v drugem polčasu je bilo jasno, da je kakovostna razlika povsem na strani Slovenije. V 48. minuti je Uroš Paladin poskrbel za prvo vodstvo s "plus deset" (31:21), v zadnjem delu tekme so Nizozemci vsaj malce omilili visok poraz, Slovenci pa so si s peto zaporedno zmago priigrali odlično izhodišče pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva.

SP v rokometu za mladince, 5. kolo:

Slovenija : Nizozemska 37:30 (19:13)
Rojc in Svetelšek po 6, Razgor 5; Schagen 9, Van Schie 5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.