Šport
12 ogledov

Mešana štafeta srebrna

Slovenska mešana štafeta se je od Francije poslovila s srebrom. Žurnal24 main
Slovenska postava mešanih štafet (2 x 6 km + 2 x 7,5 km ) s Tejo Gregorin, Andrejo Mali, Janezom Maričem in Vasjo Rupnikom je na SP v letnem biatlonu osvojila srebrno kolajno.
 

Preberite še ...

Gregorinova na svetovnem prestolu
Teja znova svetovno

Z le enim kazenskim krogom (1+13), ki si ga je v zadnji predaji pretekel Vasja Rupnik, so se Slovenci uvrstili za Francoze (Brunet, Bailly, Defrasne, Fourcade; 0+3) in pred italijansko mešano štafeto (Ponza, Haller, Martinelli, Windisch; 1+7). Četrti so bili Rusi in peti Belorusi. Teja Gregorin je v slogu dvakratne svetovne prvakinje v letnem biatlonu izpred zadnjih dveh dni v prvi predaji popeljala slovensko vrsto v vodstvo. Spet izvrsten tek in streljanje (0+2) sta slovenski šampionki pomagala, da si je nabrala nekaj prednosti za naslednje slovenske predaje.

 
 

Počutim se zelo močno in tekaško dobro pripravljeno, streljanje stoje pa bo treba še popraviti.

Teja Gregorin

 
"Počutim se zelo močno in tekaško dobro pripravljeno, streljanje stoje pa bo potrebno še popraviti, kar se je pokazalo tudi danes, ko sem morala z dvema dodatnima nabojema popravljati strele. Po dveh osvojenih naslovih in naslovu podprvaka v mešani štafeti, lahko odidem po šestnajstdnevni odsotnosti domov bistveno bolj razpoložena, kot sem prihajala sem," je napol v šali prvenstvo ocenila Teja Gregorin, ki ji sovaščani v ponedeljek zvečer v Ihanu pripravljajo velik sprejem. Biatlonci se v ponedeljek vračajo v Slovenijo na zaslužen oddih, po nekaj dnevnem premoru pa se bo reprezentanca 7. ali 8. oktobra preselila v enega izmed avstrijskih biatlonskih središč, kjer bodo prvič letos kombinirali treninge tudi z vadbo na ledeniškem snegu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.