Šport
1 ogledov

Marija je rabila tri nize

Dinara Safina ni imela posebnih težav proti rojakinji Anastaziji Pavljučenko. Žurnal24 main
V petek na Roland Garrosu: Ivanovićeva je zmagala, Venus Williams izpadla. Marija Šarapova je za zmago proti Kazahstanki Jaroslavi Švedovi potrebovala tri nize.
 

OP Francije, 3. kolo:

D. Safina (Rus) : A. Pavljučenko (Rus) 6:2, 6:0
A. Ivanovič (Srb)
: I. Benešova (Češ) 6:0, 6:2
V. Williams (ZDA) : A. Szavay (Mad) 0:6, 4:6
VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je zlahka prebil v osmino finala odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Prvi igralec sveta in prvi nosilec je v tretjem krogu s 6:1, 6:3 in 6:1 izločil Avstralca Lleytona Hewitta . Nadal se bo v osmini finala pomeril z boljšim iz dvoboja med rojakom Davidom Ferrerjem in Švedom Robinom Soderlingom. Naprej se je uvrstil tudi tretji nosilec Škot Andy Murray , saj je njegov nasprotnik Srb Janko Tipsarević zaradi poškodbe dimelj dvoboj predal. Zato pa se je že poslovil domačin Gilles Simon , sicer sedmi nosilec turnirja.

Uspešna pa je bila tudi prva igralka sveta. Rusinja Dinara Safina je v tretjem krogu s 6:2 in 6:0 ugnala rojakinjo in 27. nosilko Anastazijo Pavljučenko . Srbkinja Ana Ivanović je opoldne brez večjih težav s 6:0 in 6:2 premagala Čehinjo Iveto Benešovo . Zmagovalka lanskega Wimbledona, Američanka Venus Williams , je na peščenih igriščih Roland Garrosa doživela nov šok in še tretje leto zapored izpadla v tretjem krogu. Tokrat ji je vstop v osmino finala preprečila 29. nosilka, Madžarka Agnes Szavay , ki je po 81 minutah igre slavila gladko zmago s 6:0 in 6:4. Uspešna je bila tudi nekdaj prva igralka sveta Rusinja Marija Šarapova , ki je v treh nizih premagala Kazahstanko Jaroslavo Švedovo .

 

Preberite še:

Intervju: Polona Hercog.
Polona blizu drugega presenečenja.

Konec Pariza za Klepačevo
Potem ko se na OP Francije v Parizu v sredo slovenska teniška igralka Polona Hercog ni uspela prebiti v tretje kolo v posamični konkurenci, je zdaj izpadla še Andreja Klepač , ki je s partnerico Belorusinjo Jekaterino Dzehalevič tudi izgubila v drugem krogu. Boljši od slovensko-beloruske naveze sta bili tretji nosilki, Španki Medina Garrigues in Virginia Ruano Pascual , ki sta si vstopnico v tretji krog priborili v dveh nizih s 6:2 in 6:4.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.