Šport
0 ogledov

Malkin rabelj Caroline

Takole se je Jevgenij Malkin veselil svojega tretjega zadetka. Žurnal24 main
Hokejisti Pittsburgha so na drugi finalni tekmi vzhodne konference lige NHL premagali Carolino s 7:4 ter povedli z 2:0 v zmagah. Jevgenij Malkin je prvič v karieri v končnici dosegel tri gole.
Carolina je v letošnji končnici dvakrat izgubila prvo tekmo v seriji in se nato uspešno vrnila ter na koncu zmagala, tokrat pa ima prvič zaostanek dveh zmag. Za Carolino je bil v večinoma tesni tekmi, izid je bil štirikrat izenačen, gostje pa so v Pittsburghu tudi povedli, usoden Jevgenij Malkin. Ruski napadalec je v polno zadel že v prvi tretjini, nato pa je v zadnji v razmaku treh minut in pol še dvakrat premagal vratarja Cama Warda in odločilno prevesil tehtnico na stran Pingvinov, ki so zmago potrdili še z zadetkom Tylerja Kennedyja na nebranjena vrata ob koncu dvoboja.

Zvezdniški par Pittsburgha tako nadaljuje notranji obračun v uspešnosti; Malkin je z današnjimi tremi goli – in podajo pri izenačujočem golu Pittsburgha tik pred iztekom druge tretjine – v končnici že pri 25 točkah, eno manj ima Sidney Crosby. Slednji je tokrat ostal v senci ruskega kolega, vseeno pa je prispeval prvi zadetek na tekmi in eno podajo. Carolina bo imela priložnost za popravni izpit v finalu na vzhodu v soboto, ko bo gostila tretjo tekmo. Chad LaRose, Jussi Jokinen in Dennis Seidenberg so gostom z zadetki omogočili, da so se dolgo enakovredno kosali s Pittsburghom; Seidenberg je celo poskrbel za edino vodstvo Caroline (3:2), toda domači so z zadetkoma Maxima Talbota in Chrisa Kunitza prišli do vodstva s 4:3 po dveh tretjinah, v zadnji pa je nato stvari na svoje mesto postavil Malkin.

Liga NHL, konferenčni finale:
Vzhod:

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricans 7:4 /2:0/*

* v poševnicah je izid v zmagah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.