Šport
0 ogledov

Lewis bi se vrnil za 100 milijonov

Lennox Lewis se ohranil (pre)veliko mero tipične boksarske prepotentnosti. Žurnal24 main
Britanski boksar Lennox Lewis je za otoški časnik Mail on Sunday izjavil, da bi se znova vrnil v ring, če bi mu kdo plačal 100 milijonov dolarjev, čeprav je nato izjavil, da denar ni motiv.
 
 

Boksarji se ponavadi vrnejo iz dveh razlogov, ali zaradi denarja ali zaradi vzdušja, ki ga zagotavlja množica ljudi.

Lennox Lewis

 
Lennox Lewis, ki se je upokojil leta 2003, je v karieri dosegel 41 zmag (od tega 32 s KO), dva poraza in en neodločen izid. Premagala sta ga zgolj Hasim Rahman in Oliver McCall, ker ju je domnevno podcenjeval. "Če bi mi kdo ponudil 100 milijonov dolarjev, bi se takoj vrnil v ring. Za borbo za naslov svetovnega prvaka sem se sposoben pripraviti v pol leta," je dejal Lewis in ob tem poudaril, da denar ne bi bil edini motiv za vrnitev v ring.

"Boksarji se ponavadi vrnejo iz dveh razlogov, ali zaradi denarja ali zaradi vzdušja, ki ga zagotavlja množica ljudi. Sam ne potrebujem ničesar od tega, še posebno ne denarja. S svojim življenjem sem zadovoljen, moji rezultati pa dostojno govorijo o tem, kakšen borec sem bil. Mislim, da me boks potrebuje. V težki kategoriji vlada dolgčas, ker ni pravih borcev. Moja vrnitev bi pomenila rešitev boksa," je "skromno" dejal Lewis, ki se je leta 2003 upokojil, potem ko je premagal Vitalija Klička.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.