Šport
6 ogledov

Kvalifikant ugnal Davidenka

Zmagoslavni nasmešek ob vrnitvi na ženski teniški prestol Žurnal24 main
Jelena Dementjeva in Jelena Janković sta prvi polfinalistki OP ZDA v tej sezoni. Pri moških je največje presenečenje nepostavljeni Luksemburžan Gilles Müller, ki se je uvrstil v četrtfinale.
 

OP ZDA (Ž), četrtfinale

J. Dementjeva (RUS, 5) : P. Schnyder (ŠVI, 15) 6:2, 6:3
J. Janković (SRB, 2) :
S. Bammer (AVT, 29) 6:1, 6:4

Zmagovalni pohod Švicarke Patty Schnyder , 15. nosilke na OP ZDA, je končan. Potem ko je bila v osmini finala (tako kot pred tem že na pariškem grand slamu) boljša od najboljše slovenske teniške igralke Katarine Srebotnik , je Schnyderjeva v četrtfinalu New Yorka naletela na premočno nasprotnico. Rusinja Jelena Dementjeva jo je namreč premagala s 6:2 in 6:3, za to pa je potrebovala vsega 75 minut. Peto nosilko v polfinalu čaka zmagovalka srbsko-avstrijskega dvoboja, v katerem se bosta pomerili druga nosilka Jelena Janković in 29. nosilka Sybille Bammer . Za mesti v drugem polfinalnem paru se bosta pomerili sestri Williams ter Italijanka Flavia Pennetta in Dinara Safina .

 

OP ZDA (ATP), osmina finala

N. Djoković (SRB, 3) : T. Robredo (ŠPA, 15) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3
R. Federer (ŠVI, 2) :
I. Andrejev (RUS, 23) 6:7, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3
A. Rodick (ZDA, 11)
: F. Gonzalez (ČIL, 11) 6:2, 6:4, 6:1
G. Müller (LUK) :
N. Davidenko (RUS, 5) 6:4, 4:6, 6:3, 7:6

V moški konkurenci so danes na sporedu še preostali štirje dvoboji osmine finala. Prva sta se v boj podala tretji nosilec Srb Novak Djoković in 15. nosilec Španec Tommy Robredo , ki je dodobra namučil Srba. Robredo je povsem zasluženo dobil prvi niz, naslednja dva pa je kljub težavam z desnim kolkom in trebuhom, zaradi katerih je potreboval zdravniški odmor, dobil Djoković. Sledil je izenačen četrti niz, ki ga je dobil Španec, nato pa je v zaključku dvoboja Srb stisnil zobe in se po 224 minutah igre le prebil v četrtfinale.

V ostalih četrtfinalnih dvobojih je drugi nosilec Roger Federer potreboval kar pet nizov, da je strl odpor 23. nosilca Igorja Andrejeva . Švicar je storil kar 60 neizsiljenih napak, a se mu je po petih nizih le uspelo prebiti naprej. Domači up Andy Roddick pa je veliko lažje s 3:0 odpravil Fernanda Gonzaleza . Še najlažje delo pa naj bi imel peti nosilec Rus Nikolaj Davidenko , ki mu je nasproti stal Luksemburžan Gilles Müller , ki se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij. Zgodilo se je veliko presenečenje, saj je kvalifikant ugnal petopostavljenega Davidenka s 6:4, 4:6, 6:3 in 7:6. Luksemburžan je Rusu zabil kar dvajset asov, ta pa je od petnajstih izkoristil le tri žogice za brejk.

Gilles Müller: če ga vidite prvič, še niste nepoznavalci. Kljub temu je četrtfinalist OP ZDA. © Reuters

 
V mladinski konkurenci se je predstavil tudi Blaž Rola , ki je izpadel v prvem kolu. Premagal ga je šesti nosilec Francoz Guillaume Rufin s 6:1 in 6:1. Pozneje se je Rola v paru s Hrvatom Marinom Draganjo pomeril še z avstrijsko-nemško dvojico Nikolaus Moser–Cedrik Marcel Stebe, ki je slavila s 6:2 in 6:3. V konkurenci mladinskih dvojic se je v paru s Kolumbijcem Juanom Spirom uspešno predstavil Borut Puc . S Kolumbijcem sta hitro s 7:6(5) in 6:4 odpravila tretjepostavljena Američana Chasa Buchanana in Ryana Harrisona.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.