Šport > Košarka
0 ogledov

Zmaji pomalicali Helios

Olimpiji ni uspelo prepričati Maraviča, da bi spet zaigral zanjo. (Foto: Dejan M Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v prvi tekmi finala lig UPC ugnali domžalski Helios z 72:43. Zahvaljujoč tivolski zmagi zmajčki v finalu vodijo z 1:0, igra se na tri zmage.

Ljubljančani so vsem ljubiteljem športa naredili veliko uslugo, saj so vse dvome o zmagovalcu rešili že v prvem polčasu, tako da so lahko ti med odmorom odšli na ogled finalne nogometne tekme lige prvakov. Domžalčane so nadigrali v vseh elementih igre, zlasti v drugi četrtini pa so bili gostje tako nebogljeni in brez moči, da bi se lahko naključni obiskovalec dvorane Tivoli vprašal, ali je to res finale državnega prvenstva. Helios je potem, ko je v prvi četrtini dosegel vsega 11 točk, od tega Aleksej Laškevič sedem, v drugi četrtini potreboval kar osem minut in pol, da je vknjižil prvi koš. Najboljši posameznik Heliosa Nick Jacobson je s črte prostih metov zadel svoj edini koš v prvem polčasu, edini koš iz igre pa so Domžalčani dosegli prav ob izteku igralnega časa, ko je na pol iz obupa zadel Jure Močnik.

Igra mačke z mišjo se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Enaindvajset točk naskoka je Union Olimpija hitro povišala na 48:16, tako da se je Heliosu v 25. minuti obetal pravi debakl. Na njegovo srečo je Union Olimpija tedaj dvignila nogo s plina in tekmo v enakomernem ritmu pripeljala do konca. Tretja tekma v dvorani Tivoli bo v torek, 2. junija, morebitni četrti in peti pa sta na sporedu 4. oziroma 7. junija.

Liga UPC, finale, 1. tekma:

Union Olimpija : Helios 72:43 (17:11, 35:14, 60:32)
Ožbolt 17, Golubović 15, Begić 11; Laškevič 15, Snow 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.