Šport > Košarka
3 ogledov

Zmagovito iz Makedonije

Varovanci Aleša Pipana so se v Makedoniji izkazali. Žurnal24 main
Košarkarji Zlatoroga so dobro opravili prvi del naloge v 1. kolu pokala challenge. Na prvi tekmi so bili uspešnejši od makedonskega Amaka s 76:70. 18 točk k zmagi je prispeval Miljković.

Košarkarji Zlatoroga so v prvi tekmi 1. kola kvalifikacij za pokal eurochallenge v gosteh premagali makedonsko ekipo Amak s 76:70 (17:23, 35:38, 55:51). Povratna tekma bo 21. oktobra v Laškem. Košarkarji iz Laškega so uspešno opravili prvo četrtino naloge do končnega cilja - uvrstitve v skupinski del pokala eurochallenge, tretjerazrednega evropskega klubskega tekmovanja, ki ga vodi Mednarodna košarkarska zveza (FIBA).

 

Novomeščani ukanili Postojnčane

V tretjem kolu lige UPC Telemach je bila Krka boljša od Epica Misli z 72:63.

Na gostovanju na Ohridu so premagali makedonskega predstavnika in si tako na stežaj odprli vrata v drugi krog kvalifikacij. Pred tem bodo morali odigrati še povratno tekmo z Amakom, ki bo prihodnji torek v dvorani Tri lilije. Odločilni korak k zmagi so varovanci trenerja Aleša Pipana naredili na začetku drugega polčasa, ko so za pet minut skoraj povsem zaprli vse dohode do svojega koša. Gostitelji so dosegli vsega en koš, Zlatorog pa si je do 25. minute priigral že deset točk naskoka (40:50). S preudarno igro je edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju razliko zadržal vse do zaključnega zvoka sirene. Najboljši strelec laščanov je bil Miloš Miljković z 18 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.