Šport > Košarka
5 ogledov

West Nachbarjev soigralec?

Še en potnik na letalu proti Rusiji? Žurnal24 main
Boštjan Nachbar bo morda dobil za soigralca zelo kakovostnega košarkarja. Član moskovskega Dinama bi utegnil postati organizator igre Delonte West, ki je zadnjo sezono igral v Clevelandu.
 

Preberite še ...

Nachbar podpisal za Dinamo
Nova era evropske košarke

Prestopi NBA-jevcev v Evropo in še posebej v Rusijo se očitno še ne bodo končali. V denarnici moskovskega Dinama, kamor je pred dnevi prestopil Boštjan Nachbar, je očitno še dovolj novcev. Drugače bi si težko razlagali dejstvo, da imajo Moskovčani na muhi še enega v NBA prekaljenega igralca. Gre za 25-letnega organizatorja igre Clevelanda Delonta Westa, ki naj bi mu Rusi ponudili deset milijonov dolarjev (šest milijonov evrov) za dve sezoni.

 V letu pogodbe, ki mu še ostaja pri Cavsih, bi zaslužil praktično polovico manj kot v Rusiji (2,76 milijona na sezono). West ima zaradi dejstva, da mu do konca pogodbe ostaja le še sezona, status omejenega prostega igralca, kar pomeni, da mora novi klub podati boljšo ponudbo od trenutnega moštva. Vendar ta predpis velja le za ZDA, kar pomeni, da so igralci, ki imajo le še eno leto pogodbe, za evropske razmere praktično prosti. West je v NBA odigral tri sezone, lani pa je imel povprečje dobrih deset točk in štiri uspešne podaje na tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.