Šport > Košarka
481 ogledov

Tik pred začetkom sezone hujša poškodba pomembnega člena Dallasa

Dante Exum in Luka Dončić Profimedia
Nova poškodba z Dallasovega trening kampa.

Avstralski košarkar Dante Exum je dolga leta veljal za veliko razočaranje, košarkarja izjemnega potenciala, ki pa ni nikoli izkoristil svoje nadarjenosti. Toda Avstralec, ki si je vmes svoje mesto pod soncem iskal celo na evropskih igriščih, se je lani po odlični sezoni pri beograjskem Partizanu vrnil v ligo NBA ter bil pri Dallas Mavericks eno lepših presenečenj sezone.

Nekdanji peti izbor nabora 2014 je igral še posebej pomembno vlogo sredi sezone, ko so Dallas načele številne poškodbe glavnih igralcev, Avstralec pa je bil v najtežjem delu sezone pomembna opora prvemu zvezdniku Luki Dončiću, da so Mavericki pred pomladno renesanso prebrodili to najtežavnejše obdobje.

Dante Exum in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Exum je v minuli sezoni nastopil na 55 tekmah rednega dela sezone ter v slabih 20 minutah povprečno prispeval 7,8 točk (ob izjemnem 53-odstotnem metu iz igre in fantastičnem 49-odstotnem metu za tri točke) 2,7 skokov in 2,9 asistenc na tekmo, predvsem pa je ob odsotnosti poškodovanega Kyrieja Irvinga pomagal Luki pri poveljevanju Dallasovega napada.

Mnogi so pričakovali, da bo tudi letos Exum po svojem preporodu pomemben člen ekipe, ki se je lani prebila vse do velikega finala, a so tik pred začetkom sezone iz vrst Dallasa sporočili zaskrbljujoče novice. Tekom ekipnega trening kampa v Las Vegasu si je namreč Avstralec huje poškodoval desno zapestje. Njegovo stanje naj bi v prihodnjih dneh podrobneje ocenili, po besedah dobro obveščenega Shamsa Charanie pa bi prav verjetno lahko bila potrebna celo operacija.

Pri klubu naj bi zaenkrat razmišljali tudi o alternativnih načinih spopadanja z njegovo poškodbo, več pa bo znanega po podrobnejši oceni stanja. Exumova poškodba je sicer že druga poškodba z Dallasovega letošnjega treninga kampa, potem ko se je pred tem poškodoval že Dončić, čigar poškodba pa naj ne bila težje narave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice