Šport > Košarka
839 ogledov

Bomba iz ZDA! NBA as začutil klic boga in nemudoma končal kariero

AJ Griffin Profimedia
Potem ko so mu Houston Rockets izplačali njegovo pogodbo, se je AJ Griffin odločil, da zaključi svojo NBA kariero, saj je začutil božji klic.

Ameriški košarkar AJ Griffin po vsega dveh sezonah v ligi NBA zaključuje svoje košarkarsko kariero. Houston Rockets so mu namreč izplačali njegovo pogodbo, tako da je pred novo sezono postal prost igralec, a namesto da bi si iskal novo ekipo, je preko Youtube posnetka sporočil, da se bo košarkarsko upokojil in šel za pridigarja.

"Odpovedal sem se košarki, da bi sledil Jezusu," je razkril v video posnetku. "Vem, da bo v očeh mnogih ljudi to izgledalo kot moj poraz. Toda rad bi vam dal vedeti, da sem izjemno navdušen, ker bom imel priložnost resnično služiti bogu," je pojasnil ter dodal, da je začutil klic, da opusti košarko in začne novo poglavje svojega življenja.

21-letni bivši košarkar je sicer v svojih srednješolskih in kolidž letih ogromno obetal, tako da je bil z univerze Duke izbran v prvem krogu nabora 2022, kot 16. izbor s strani Atlanta Hawks, čeprav se je dolgo omenjalo, da bi lahko bil izbran celo med prvimi petimi igralci na naboru.

Svojo celotno NBA kariero oziroma dve sezoni je nastopal za Hawks, kjer je odigral zelo dobro "rookie" sezono, ko je nastopil na 72 tekmah ter v slabih 20 minutah na tekmo povprečno dosegal 8,9 točk, 2,1 skoka in 1 asistenco na tekmo.

Nato pa je v svoji drugi sezoni izpadel iz rotacije košarkarjev in se decembra celo za nekaj časa iz osebnih razlogov umaknil iz ekipe. V celi sezoni je tako nastopil na vsega 20 tekmah, kjer je povprečno v dobrih osmih minutah prispeval 2,4 točke, 0,9 skokov in 0,3 asistenc.

AJ Griffin | Avtor: Profimedia Profimedia

Po koncu sezone so ga nato Hawks skupaj s 44. izborom na letošnjem naboru Pelle Larssonom vključili v menjavo med tremi ekipami (Houston Rockets in Miami Heat), v zameno pa so dobili 43. izbor na letošnjem naboru, Nikolo Đurišića.

Rockets so nato 20. septembra sporočili, da mu bodo izplačali preostanek pogodbe, ga odslovili in si tako ustvarili prosto mesto v ekipi za kakšno morebitno okrepitev. Griffin pa je v nedeljo objavil posnetek, s katerim je sporočil novico o svoji novi poti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice