Šport > Košarka
442 ogledov

NBA zavita v črno, pri vsega 58 letih se je poslovil eden največjih

Dikembe Mutombo Profimedia
Umrl je eden najboljših obrambnih igralcev vseh časov, košarkarska legenda Dikembe Mutombo.

V 58. letu starosti je za posledicami raka na možganih umrl slavni košarkar Dikembe Mutombo. Zadnje ure življenja je preživel obkrožen z družinskimi člani, je sporočila liga NBA.

Mutombo je v hišo slavnih lige NBA prišel kot eden najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA. Pod koši je bil zavoljo svojih blokad strah in trepet za vse napadalce. Njegov vzdevek je bil Mount Mutombo (gora Mutombo).

Dikembe Mutombo Zahrbtna bolezen Šport Prva fotografija NBA legende po razkritju diagnoze

Rojen je bil v Demokratični republiki Kongo, 18 let pa je bil član različnih ekip v NBA. Kariero je začel pri Denver Nuggets, nato pa je branil barve Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks in Houston Rockets.

Osemkrat je nastopil na tekmi zvezd, štirikrat je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, s čimer si rekord an večni lestvici deli z Benom Wallacom in Rudyjem Gobertom, dvakrat pa je bil tudi najboljši skakalec lige. Njegovo povprečje v ligi NBA je 9,8 točke, 10,3 skoke in 2,8 blokade.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice