Šport > Košarka
1871 ogledov

Šef Dallasa razjasnil veliko uganko glede Dončića in Jokića

Mark  Cuban Print Screen
Manjšinski lastnik moštva Dallas Mavericks je spregovoril o podobnostih med Lukom Dončićem in trikratnim MVP-jem lige NBA Nikolo Jokićem.

Ameriški poslovnež Mark Cuban, nekdanji večinski lastnik moštva Dallas Mavericks, je gostoval v podkastu Club Shay Shay, ki ga vodi nekdanji vrhunski igralec ameriškega nogometa in priznani športni komentator Shannon Sharpe.

Med drugim sta se pogovarjala o najboljšem košarkarju pretekle NBA sezone Nikoli Jokiću in poskušala ugotoviti, kako je mogoče, da košarkar z na videz zelo omejenimi fizičnimi sposobnostmi postane trikratni MVP najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Spalding NBA žoga Slovo legende Šport MVP lige NBA ostal brez kluba in nenadoma končal kariero

"Tako na oko bi si verjetno mislili 'kdo je tale debelušen tip, ampak košarko pa zna igrati, kaj?' To je spretnost in košarkarski IQ," je dva poglavitna razloga za uspehe srbskega košarkarja izpostavil Cuban.

"Zamislite si kombinacijo višine 211 cm in visokega košarkarskega IQ-ja. Zna metati, preigravati, podajati in predvidevati tri korake vnaprej," je dodal in ob tem potegnil vzporednico z Lukom Dončićem.

Mark  Cuban | Avtor: Print Screen Print Screen

"V mnogih pogledih sta z Lukom kot dvojčka. V ligi NBA se bo vedno našel prostor za strelca ali nekoga, ki zna skakati. Dober je vsak, ki zna skakati in metati. A če znaš skakati, metati in preigravati, za povrhu pa je tvoj košarkarski IQ še med najboljšimi petimi v ligi, potem si neustavljiv," meni Cuban.

Luka Dončić Legenda Šport "Čas bo pokazal, ali sem z Dončićem naredil napako"

Spregovoril je tudi o novi okrepitvi teksaškega moštva, Dallas je namreč v prestopnem roku uspel v svoje vrste zvabiti dolgoletnega člana Golden State Warriors in enega najboljših strelcev z razdalje vseh časov Klaya Thompsona.

"Klay ima veliko za dokazati, kar je super, to so igralci, ki jih želiš imeti v svoji ekipi. Garali bodo bolj kot kdajkoli naprej, ker želijo ljudem dokazati, da so se motili o njih," je dejal Cuban.

Na vprašanje, kako je generalni direktor ekipe Nico Harrison uspel Thompsona prepričati v prestop, je Cuban odvrnil: "Mislim, da je bil Klay pripravljen na selitev. Po vseh kritikah v lanski sezni, in še posebej zaradi načina, kako so razpletle stvari v Golden Statu, je bil to pravi trenutek."

Jason Kidd Superzvezdnik Šport Razkrito, kako je Dallas privabil veliko ime, ključen je bil en igralec

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.