Šport > Košarka
147 ogledov

Slaba volja pri Dallasu, Dončić poškodovan

Luka Dončić Dallas Mavericks Profimedia Luka Dončić pred tekmo Dallasa.
Luka Dončić se je poškodoval na trening kampu Dallasa.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v pripravah na novo sezono lige NBA prejel udarec v levo mečno mišico in tako staknil neprijetno poškodbo. Prvi mož moštva Dallas Mavericks bo počival vsaj teden dni, nato bodo klubski zdravniki znova preverili njegovo zdravstveno stanje.

Po informacijah, ki jih je pridobil priznani novinar Tim Cato, sicer ne gre za resnejšo težavo, Dončić bo nared za začetek nove sezone. Slovenec bo tako izpustil vsaj pripravljalno tekmo proti Memphisu, ki bo na sporedu čez štiri dni. Poleg Memphisa bodo v predsezoni tekmeci Mavericks še Utah Jazz (10. oktober), LA Clippers (14.) in Milwaukee Bucks (17).

Redni del sezone se bo začel 22. oktobra, ko se bodo aktualni prvaki iz Bostona pomerili z moštvom New York Knicks, ki so se pred sezono močno okrepili, saj sta prišla Mikal Bridges in Karl-Anthony Towns.

Dallas bo prvi dvoboj odigral 24. oktobra (25. ob pol drugi zjutraj po srednjeevropskem času), ko bo v domači dvorani gostil zasedbo iz San Antonia. 

Dončić je v minuli sezoni v povprečju dosegal 33,9 točke, 9,2 skoka in 9,8 podaje na tekmo. MAvericks so v velikem finalu lige NBA izgubili proti Boston Celtics. Letos se je Dallas okrepil s štirikratnim prvakom lige NBA Klayom Thompsonom, ki je bil trinajst sezon član Golden State Warriors. Ekipi sta se spridružila še Naji Marshall in Quentin Grimes.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice