Šport > Košarka
1415 ogledov

Je NBA zvezdnik s temi besedami namignil, da bo oblekel slovenski dres?

Luka Dončić in Daniel Gafford Profimedia
Center ekipe Dallas Mavericks s skrivnostnim odgovorom, ki je na noge dvignil marsikaterega slovenskega košarkarskega navdušenca.

Bliža se začetek nove sezone lige NBA in pri ekipi Dallas Mavericks so v ponedeljek opravili vsakoletno predsezonsko druženje z mediji, ko so bili predstavnikom sedme sile na voljo vsi igralci in strokovni štab moštva. Največ pozornosti je seveda požel prvi zvezdnik Luka Dončić, v središču pozornosti pa je bil tudi superzvezdnik Klay Thompson, ki je med sezonama kot največja okrepitev prišel v vrste Dallasa.

A slovenski javnosti so bile morda še bolj kot besede Luke Dončića - ki je med drugim napovedal, da imajo v novi sezoni samo en cilj, naslov prvaka - zanimive tiste Dallasovega centra Daniela Gafforda, ki se je s skrivnostnim odgovorom odzval na govorice o tem, da bi lahko v prihodnosti oblekel dres slovenske reprezentance.

Daniel Gafford | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleti je bilo namreč veliko govora, da si Košarkarska zveza Slovenije (KZS) na vse načine prizadeva, da bi Gafford dobil slovenski potni list ter pomagal Sloveniji v boju za olimpijske igre. KZS je bila na koncu neuspešna, tako da si je kot naturalizirani igralec slovenski dres nadel Josh Nebo, Slovenija pa je v kvalifikacijskem turnirju obstala v polfinalu po porazu z Grčijo.

Toda govorice o morebitni naturalizaciji Gafforda niso potihnile in med drugimi se je oglasil tudi vedno dobro obveščeni ameriški novinar Marc Stein, ki je poročal, da čeprav Slovenija ni uspela pravočasno registrirati Gafforda, da bi ji lahko pomagal v boju za olimpijske igre, odlični center vseeno ostaja želja vodstva slovenske reprezentance ter predvsem naložba v prihodnost za prihodnja tekmovanja.

Zato so v ponedeljek ob druženju z mediji Gafforda tudi povprašali, če je v zadnjem obdobju vadil kaj slovenščine. "Ne, nisem. Hecno vprašanje ... Razmišljam, da bi v bližnji prihodnosti resnično začel. Zaenkrat pustimo vse skupaj pri tem," je bil skrivnosten s svojim odgovorom, poroča Grant Afseth.

Prav tako pa se je znova oglasil tudi Marc Stein in nemudoma čivknil, da je Gafford omenil, da še vedno razmišlja o tem, da bi se pridružil soigralcu Luki Dončiću na mednarodnem nivoju in sprejel poziv, da se v prihodnosti pridruži slovenski reprezentanci.

Gafford bi zagotovo bil ogromna okrepitev pod slovenskim košem, saj nekdanji košarkar ekip Chicago Bulls in Washington Wizards od svojega prihoda v Teksas in združitve z Dončićem naravnost blesti. Sezono je namreč končal kot košarkar z najboljšim odstotkom meta iz igre v ligi, saj je zadel kar 72,5 % vseh metov, s 33 zaporednimi zadetimi meti pa je le za dva zgrešil rekord legendarnega Wilta Chamberlaina.

Prav tako se je po svojem prihodu v Dallas nemudoma ujel s prvim zvezdnikom svoje ekipe Dončićem, s katerim sta na košarkarskem igrišču razvila odlično kemijo, katera bi ju zagotovo krasila tudi v slovenski reprezentanci. Po Gaffordovem prihodu (ter tudi prihodu PJ Washingtona in vrnitvi po poškodbi Kyrieja Irvinga) se je obrnila tudi krivulja zmag Maverickov, ki so začeli v zadnjem delu sezone serijsko zmagovati, na koncu pa so v polnem sijaju zablesteli v končnici, kjer so se uvrstili celo v veliki finale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice