Šport > Košarka
0 ogledov

Srhljiva nemoč zmajev

Miha_Zupan_AFP - main3 Žurnal24 main
Ljubljanski košarkarji so izgubili še šesto od sedmih srečanj v Evroligi. Od njih je bila prepričljivo, s 101:69, boljša Tau Ceramica, ki so se ji zmaji upirali le v prvi četrtini.
 

Evroliga, skupina C, 7. kolo

T. Ceramica : U. Olimpija 101:69
Alba : Fenerbahče 72:63

V sedmem kolu evroligaškega tekmovanja je Union Olimpija gostovala v Vittorii . Poleg kopice poškodb in mizernih rezultatov zmajem gotovo ni šlo v prid, da je Tivoli že ves teden prizorišče tragikomedije z naslovom Novi trener Olimpije . Varovancem vršilca dolžnosti glavnega trenerja Gašperja Potočnika , ki so v soboto izsilili podaljšek, a nato izgubili proti Hemofarmu , znova nista mogla pomagati Vlado Ilievski in Marko Milič .

Robinson je srečanje odlično začel, nato pa se utopil v sivini povprečja. © Saša Despot

 
Olimpija je srečanje začela pogumno in odločno. Na položaju organizatorja igre je tako kot proti Hemofarmu zaigral Jaka Klobučar . Obramba je bila na zelo solidni ravni, še bolj učinkovit pa je bil napad, kjer so prednjačili Mirza Begić , Frank Robinson (osem točk v prvi četrtini) in Jaka Klobučar. Ljubljančani so tako v osmi minuti vodili že za 11 točk. Nato se je njihova serija ustavila, po nizu napak so gostje prihajali do lahkih košev in do prvega odmora izničili praktično vso ljubljansko prednost. V drugi četrtini so Španci kmalu prešli v vodstvo, vendar jim Olimpija v nasprotju z nekaterimi drugimi letošnjimi tekmami ni dovolila večje prednosti vse do osme minute, ko so povedli za osem (40:32). Ljubljansko zlo so bile predvsem izgubljene žoge: do tedaj jim jih je uspelo zapraviti 12, Špancem pet. Po minuti odmora se ni nič spremenilo oziroma se je: Španci so prednost še povečali in na odmor odšli s 15 točkami naskoka. V drugi četrtini so zmaji zmogli mršavih 10 točk, velike težave pa so imeli pri ustavljanju Willa McDonalda (15) in Peta Mickeala (10 točk).

Tudi začetek drugega dela ni prinesel kaj prida optimizma za navijače zmajev. Tau je zmaje ujel v mišelovko svoje hitre igre in prednost je naraščala kot slovenske reke v deževju zadnjih dni. V šesti minuti tretjega dela igre je prednost znašala že jubilejnih 25 točk. Igra zeleno-belih je bila značilno netekoča, s posamičnimi akcijami pa proti tako kakovostni ekipi pač logično ni šlo. Španci so dosegli tudi razliko 30 točk, in sicer na začetku zadnje četrtine (80:50), do konca pa je po valovanju rezultata razlika narasla še za dve točki. Najboljši strelec zmajev je bil s 15 točkami Miha Zupan , po 12 pa sta jih dosegla Vlado Golubović in Frank Robinson. V naslednjem kolu bo Olimpija gostovala pri rimski Lottomatici .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.