Šport > Košarka
4 ogledov

Šov Dirka in Jasona

nowitzki_action Žurnal24 main
Košarkarji v najmočnejši ligi na svetu so sinoči odigrali tri srečanja, na katerih so se veselili Boston, Dallas in Utah. Ekipe s slovenskimi igralci so minulo noč počivale.
 

Liga NBA

Washington : Boston 88:122
Dallas : Charlotte 95:90
Utah : Portland 97:88

Na parketih lige NBA so bile ponoči odigrane tri tekme. Prvaki iz Bostona so pričakovano visoko odpravili Washington . Dallas je ugnal Charlotte , Utah pa Portland . Za zmago Teličkov je bil najzaslužnejši rezervist Jason Terry , ki se je izkazal s 26 točkami. Dirk Nowitzki je dosegel 23 točk in kar 13 skokov, vključno z najpomembnejšo trojko pol minute pred koncem srečanja, Jason Kidd jih je primaknil 12, dodal pa še sedem uspešnih podaj. Za Rise je bil najuspešnejši Emeka Okafor , ki je dosegel 27 točk, imel pa je tudi 17 skokov. "Igrali smo z nekaterimi fanti, ki prej niso dobili resne priložnosti," je dejal trener Bobcatsov Larry Brown . To se je zgodilo zato, ker Raja Bell , Boris Diaw in Sean Singletary , ki so kot menjave za Jasona Richardsona , Jareda Dudleyja in drugi izbor drafta 2010 iz Phoenixa .

Prvaki se niso mučili z Washingtonom. © Reuters

 
Boston Celticsi so z zmago začeli novo sezono severnoameriške košarkarske lige, nato pa se je zmagovalni niz le nadaljeval. Doslej so vknjižili le dva poraza, kar je najmanj od vseh moštev lige. S takšnim iztržkom so upravičeno favoriti za vnovičen naslov na čelu vzhodne konference pred moštvom Cleveland Cavaliers z 19 zmagami in tremi porazi. V šampionski prejšnji sezoni so denimo na začetku vknjižili v 23 tekmah 20 zmag, takšen zmagovalni niz, s 14 zaporednimi zmagami, so zadnjič Kelti zabeležili daljne sezone 1985/86. Tudi po mnenju strokovnjakov sta zadnja finalista prejšnje sezone moštvi  Boston Celtics in Los Angeles Lakers glavna favorita tudi v tej sezoni. Moštvo Lakersov z 18 zmagami in tremi porazi kraljuje na zahodu pred moštvom Denver Nuggets , ki je v rednem delu sezone vknjižilo 15 zmag in sedem porazov. Seveda pa so presenečenja vedno možna in se lahko štrene na vrhu povsem premešajo. Ekipi Clevaland Cavaliers ter Orlando Magic s sedemnajstimi zmagami in petimi porazi tudi upravičeno pričakujejo boj za prestižno lovoriko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.