Šport > Košarka
18 ogledov

Smodiš prvi tuji kapetan CSKA

smodis_pokal_cska_reuters Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant in član moskovskega CSKA Matjaž Smodiš je doživel veliko čast, saj mu je klub zaupal kapetanski trak, tako pa je Smoki postal prvi tujec v tej ekipi s takšno vlogo.
 

Preberite še ...

Videointervju: Matjaž Smodiš

Matjaž Smodiš, slovenski košarkarski reprezentant, ki bo letošnjega decembra praznoval 29. rojstni dan, je postal novi in hkrati prvi tuji kapetan evropskih klubskih prvakov, moštva moskovskega CSKA. Na mestu prvega med enakimi je nasledil Zaharja Pašutina, ki je prestopil k ekipi Spartaka iz Sankt Peterburga. Smodišev namestnik bo ameriški branilec Trajan Langdon.

Smodiš je ob tem mejniku v svoji karieri dejal: "Nova vloga je zame velika čast. Kot veste, sem prvi tujec na mestu prvega med enakimi, zato sem res srečen, ker mi zaupajo tako igralci kot tudi trenerji, strokovni štab in vodstvo kluba. Niti košarkarsko niti osebnostno se ne bom spremenil, saj to ni potrebno. Prav s svojo dosedanjo vlogo in tem, kar sem v Moskvi storil, sem si kapetanski trak prislužil, zato menim, da razlogov za spremembe ni. Morda bo drugače le to, da bom v imenu ekipe pogosteje nastopal tako na parketu kot zunaj njega." Matjažev dolgoletni trener Ettore Messina je o novi Smodiševi vlogi povedal: "Matjaž je izjemna osebnost, človek z velikim srcem. Zelo ga spoštujem seveda tudi kot igralca, lahko postane odličen vzor za naše nove košarkarje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.