Šport > Košarka
0 ogledov

Slovenski derbi Vujačiču

Kobe Bryant in tovariši so ugnali Sacramento Kingse. Žurnal24 main
V noči na ponedeljek so košarkarji v najboljši ligi na svetu odigrali le pet tekem. Slovenci smo zastrigli z ušesi ob dvoboju Lakersov in Kingsov, ki ga je dobil Saša Vujačič.
 

Liga NBA

Toronto : Boston 103:118
Philadelphia : Golden State 89:81
Detroit : Minnesota 80:106
Denver : Chicago 114:101
LA Lakers : Sacramento 118:108

V ligi NBA je bila sinoči večina slovenskih oči uprtih v slovenski derbi med LA Lakersi in Sacramento Kingsi. Uspešnejši je bil Saša Vujačič, ki je Bena Udriha premagal s 118:108. Vujačič sicer tekme, kot je običaj, ni začel v prvi postavi, trener mu je namenil dobrih 18 minut igre. V tem času je dosegel šest točk, imel še dva skoka in dve uspešni podaji. Beno Udrih je bil deležen 22 minut na parketu, v katerih je dosegel osem točk in imel kar sedem podaj. Lakersi so imeli kar 18 izgubljenih žog, vendar jih je reševal Kobe Bryant, ki je zadeval v ključnih trenutkih. Skupaj je dosegel 24 točk.

"Nocoj smo slabo igrali v obrambi. Kingsi so bili hitri in so dobro izpeljevali protinapade. Iz njih so dosegli kar 30 točk. Težko je braniti protinapade," je po srečanju povedal trener Lakersov Phil Jackson. "Moji fantje nikoli ne odnehajo. Modra na trenutke ne igrajo dobro, vendar se ne predajo.Zaradi prihajajoče tekme s Portlandom sem razmišljal, da bi nekaj igralcev spočil, vendar sem se po pogovoru z Bradom Millerjem odločil, da bomo igrali na vso moč," pa je tekmo pokomentiral Reggie Theus, trener Kingsov.  Od ostalih izidov je Denver premagal Chicago s 114:104, Minnesota je ugnala Detroit s 106:80, Philadelphia pa Golden State z 89:81. Boston je premagal Toronto s 118:103.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.