Šport > Košarka
0 ogledov

Rašo: Zmogli smo moč za vrnitev

Košarkarji Indiane so vzeli dragoceni skalp Lakersom. Žurnal24 main
V slovenskem derbiju je bil od Saša Vujačiča za točko uspešnejši Rašo Nesterovič z Indiano. Junak srečanja je bil Troy Murphy. Beno Udrih je s Sacramentom izgubil proti Utahu.
 

Liga NBA

Indiana : LA Lakers 118:117
Washington : New Jersey 108:88
Portland : New York 104:97
Philadelphia : Chicago 95:103*
Dallas : LA Clippers 100:98
Detroit : San  Antonio 77:89
Denver : Toronto 132:93
Utah : Sacramento 99:94
* po podaljšku

V ligi NBA sta si sinoči stala nasproti Rašo Nesterovič z Indiano in Saša Vujačič z Lakersi. Uspešnejši je bil Ljubljančan, ki je s svojo ekipo zmagal za točko, bilo je 118:117. Rašo je v dobrih 28 minutah dosegel 16 točk, imel še deset skokov, štiri podaje in prav toliko izgubljenih žog. Glede na svoje minute na parketu je bil učinkovit tudi Vujačič, ki je v desetih minutah dosegel devet točk, vse s trojkami, ki jih je metal 3:4, imel eno ukradeno in štiri izgubljene žoge. Troy Murphy in Danny Granger sta bila najzaslužnejša, da so se Pacersi držali blizu podprvakom. Prvi je dosegel 32, drugi pa kar 17 skokov in 16 točk, vključno z zadnjim metom za zmago. Sicer pa je Indiani pred domačimi gledalci slabo kazalo večji del dvoboja. Gostje so vodili vse od začetka, prednost so počasi povečevali, ob koncu tretje četrtine pa je razlika znašala že 15 točk. Toda domači košarkarji so v zadnjem delu pokazali izjemno borbenost in na koncu celo zasenčili Jezernike. Pri slednjih je bil spet najučinkovitejši Kobe Bryant, ki je dosegel 28 točk in sedem skokov.

 
 

Zmage so si med sabo podobne, vendar je ta za nas še posebej dragocena.

Rašo Nesterovič

 
Indiano je do zmage popeljala tudi obramba, saj so Jezernikom dovolili le 16 točk v zadnjih 12 minutah, kar je glede na skupno število doseženih točk malo. "Zmage so si med sabo podobne, vendar je ta za nas še posebej dragocena. Zaostajali smo, nato zmogli moč za vrnitev, bili dovolj zbrani, da smo zadeli odprte mete in zaustavili najnevarnejše nasprotne strelce. Tudi v nadaljevanju moramo igrati podobno in na igrišču še bolje spoznati drug drugega," je povedal Rašo Nesterovič. S 17 točkami je bil Beno Udrih od slovenske trojke še najuspešnejši, toda tudi to ni bilo dovolj za zmago Sacramenta proti Utahu. Gostje so z boljšo igro v končnici prišli do svoje tretje zmage v zadnjih štirih dvobojih in domačemu moštvu prizadejali že 15 letošnji poraz. Čeprav je bila tekma bolj ali manj izenačena, so bili ves čas v prednosti domači košarkarji. Tako je bilo vse do izida 90:89, ko je za Sacramento zadel ravno Udrih. Za dokončni preobrat je poskrbel Deron Williams, ki je bil uspešen v dveh zaporednih napadih. Kevin Martin, košarkar Sacramenta, je z 22 točkami dosegel največ točk na tekmi, Udrih jih je dal pet manj, a še vedno več kot kdorkoli v moštvu Utaha, ulovil je tudi tri odbite žoge, štirikrat uspešno podal in nasprotnikom še dvakrat ukradel žogo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.