Šport > Košarka
2 ogledov

Radja: Do denarja je težko priti

Slobodan Subotić je odstopil z mesta trenerja splitskega kluba. ABA
Nekdanji slovenski selektor Slobodan Subotić je odstopil z mesta trenerja pri Splitu Croatii Osiguranju. O odstopu razmišlja tudi predsednik ekipe Dino Radja.
 
 

Finančno stanje v klubu je slabo. Do denarja se pride zelo težko. Sicer smo se trudili, da bi to popravili, vendar nam na žalost ni uspelo.

Dino Radja

 
Slovenski košarkarski trener Slobodan Subotić je po skoraj dveh letih vodenja odstopil s položaja glavnega trenerja hrvaškega kluba Split Croatia Osiguranje. Piksi je svojo namero igralcem sporočil na torkovem večernem treningu. "Subotić se je z igralci pogovoril o možnem odhodu, toda kluba ne vodijo igralci," je dejal direktor splitskih košarkarjev Petar Škovrlj. Vzrok za to potezo 52-letnega Piksija naj bi bili slabi rezultati moštva v zadnjem obdobju (Split je na zadnjih štirih tekmah prav tolikorat izgubil), pa tudi slaba finančna situacija. Igralci in strokovno vodstvo kluba naj namreč že več mesecev ne bi dobili plače, izjema sta le ameriški okrepitvi Eddie Shannon in Antonio Grant. "Ko sem se letos odločil, da ostanem tukaj, so mi iz vodstva kluba zagotovili, da se bo finančno stanje uredilo, vendar do sprememb ni prišlo," je svojo odločitev razložil Subotić, katerega mesto bo prevzel njegov dosedanji pomočnik Teo Čizmić.

Na dan pa je zdaj prišla tudi vest, da je tudi predsednik KK Split Dino Radja podal odstopno izjavo, odbor pa bo o njegovi usodi odločal v naslednjih dneh. "Piksijev odstop je bila zelo radikalna poteza in me je presenetil. Finančno stanje v klubu je slabo. Do denarja se pride zelo težko. Sicer smo se trudili, da bi to popravili, vendar nam na žalost ni uspelo," je povedal Radja in poudaril, da se mu zdi prav, da ponudi svoj odstop, saj je sam predlagal Piksija za trenerja. "Če kdo misli, da lahko posel vodi bolje, potem naj pride."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.